POKRENULI I KAMPANJU

FOTO: SASVIM OBIČAN DAN NA POSLU Radnici varaždinske Čistoće već godinama brinu o napuštenim životinjama, mnoge su kod njih ostale trajno

 
Uredske mace Čistoće
 Prijatelji životinja

Tvrtka Čistoća d.o.o. – Varaždin vrlo je ugodno iznenadila sve ljubitelje životinja u Hrvatskoj. Samoinicijativno su predložili da se njihovi kamioni oslikaju vizualima kampanje ‘Ljubav se ne kupuje’ Mreže za zaštitu životinja, koja za cilj ima promociju udomljavanja životinja umjesto njihove kupnje.

I ne samo to. Osim što su sami poslali e-mail Prijateljima životinja, ispostavilo se da radnici Čistoće u Varaždinu već godinama pomažu napuštenim životinjama, a u krugu njihove tvrtke svoj (privremeni) dom našla su tri psa i dvadesetak mačaka.

- Zaprimili smo e-mail od varaždinske Čistoće koji nas je ugodno iznenadio. Zamolili su nas da im pošaljemo pripreme za plakate kampanje ‘Ljubav se ne kupuje’ objašnjavajući kako su već nekoliko godina aktivni u zaštiti životinja i da žele konkretno pridonijeti. Tek kasnije otkrili su nam da će naše simpatične njuške i plemenite poruke biti na njihovim kamionima koji će se kretati Varaždinskom županijom. Od srca im hvala - rekla je Stela Cota, koordinatorica Mreže za zaštitu životinja.

Prijatelji životinja
Kamioni Čistoće oslikani plakatima koji pozivaju na udomljavanje kretat će se po Varaždinskoj županiji

Radnici Čistoće fotografijama su pokazali kako izgleda njihov ‘sasvim običan dan na poslu’. Životinje se bez straha izležavaju na kantama smeća, radnim stolovima, dokumentima…

- Briga o ozlijeđenim, bolesnim ili trudnim mačkama često postane opravdanje i razlog njihovim vlasnicima da ih prestanu nazivati svojim ljubimcima pa ih izbacuju iz domova ostavljajući ih na raznim mjestima na periferiji Varaždina. Neke mačke same pronađu put do naše tvrtke dok neke radnici pokupe na terenu u veoma lošem stanju. Nakon zdravstvenog tretmana, oporavka i sterilizacije pokušavamo im pronaći 'zauvijek dom', dok ga neke od mačaka već imaju – kod nas. Izravnom promocijom slogana ‘Udomi, ne kupuj’ želimo pomoći napuštenim životinjama i pokazati da se svi zajedno trebamo uključiti kako bi sva skloništa bila prazna - rekla je Jelena Vadla, suradnik za zaštitu okoliša iz Čistoće.

Prijatelji životinja
Ekološki o(ne)sviještena mačka

Prijatelji životinja
Uredski kolege

Prošle godine Grad Varaždin pridružio se lokalnim zajednicama koje su propisale trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, a pratili su ga i mnogi gradovi i općine Varaždinske županije. Varaždin je najavio i subvencioniranje kastracija i promociju udomljavanja kako bi olakšao rad skloništa i smanjio ljudsku neodgovornost zbog koje pate životinje.

- Na području Varaždina djeluje udruga Spas čije je sklonište pretrpano nekada nečijim, a sada odbačenim psima. Stoga inicijativa Čistoće daje nadu da će poruka ‘Ljubav se ne kupuje’ pomoću njihovih kamiona doći do mnogih srca građana Varaždinske županije, a kroz zaslužene pohvale obići i cijelu Hrvatsku - istaknula je Barbara Jagec iz udruge Sklonište dobrote iz Čakovca, dodavši da je i njezin grad propisao trajnu sterilizaciju i provodi kontrolu mikročipiranja svih pasa.

Prijatelji životinja
Odmor bez straha

Prijatelji životinja
Mačke u uredu Čistoće

Kampanja ‘Ljubav se ne kupuje’ za cilj ima promociju udomljavanja životinja umjesto njihove kupnje. Njome se želi potaknuti pražnjenje skloništa, ali i skrenuti pozornost na neprimjerenost i okrutnost trgovine životinjama jer životinje nisu igračke, već su to naši životni suputnici, članovi obitelji i dragocjeni prijatelji.

Više o kampanji ‘Ljubav se ne kupuje’ i informacije kako pomoći napuštenim životinjama mogu se naći na stranicama Prijatelja životinja.

Prijatelji životinja
Uredske mace Čistoće

Prijatelji životinja
Torba za laptop je najudobnija u ovom uredu

Prijatelji životinja
Oslikani kamion Čistoće u Varaždinu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2022 20:45