VIŠE OD 700 NATJECATELJA

FOTO: U Savudriji i Umagu počinje državna završnica Plazma Sportskih igara mladih

 
 Promo

Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih za graničar, atletiku i Hrvatska pošta Cup u tenisu održat će se 18.- 25. lipnja u kampu Veli Jože u Savudriji.

Sve je spremno za prvi dio državne završnice Plazma Sportskih igara mladih. Mali sportaši amateri iz cijele Hrvatske koji su se u svojim gradovima i mjestima kvalificirali, okupit će se u prekrasnom okruženju kampa Veli Jože Zagrebačkog Holdinga kako bi se družili i natjecali sa svojim vršnjacima.

Natjecanja će se održati u dvije smjene:

18.-21. lipnja - graničar 2008. godište i atletika

22.-25. lipnja - graničar 2010. godište i Hrvatska pošta Cup u tenisu

Promo

Državna završnica u Savudriji okupit će više od 700 natjecatelja za koje su osigurani besplatan put, smještaj i prehrana. Osim natjecanja, djeci će na raspolaganju biti različite animacije kao i edukativni sadržaji. Edukacija djece i mladih važna je odrednica svih programa Plazma Sportskih igara mladih, jer je cilj da se osim sportskog načina života djecu educira o fair playu, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i svim kategorijama održivog razvoja.

Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši i iz Bosne i Hercegovine te Srbije. Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2019. godini održat će se 23. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci.

Promo

Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

Promo

Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje - Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U protekle 23 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su više od 1.500.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na web stranici, Facebook stranici i Instagramu.

Promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. siječanj 2023 19:51