Buduće Star Wars igre će biti nalik na Batman Arkham serijal

Buduće Star Wars igre će biti nalik na Batman Arkham serijal

Jedan od direktora Electronic Artsa je rekao u nedavnom intervju da je glavni izazov rada sa omiljenom tematikom poput Star Warsa održati duh serijala. Baš zbog toga izdavač će pokušati emulirati pristup koji je Warner Bros. imao sa Batman Arkham serijalom.

“Ono što je Warner Bros. učinio sa Batmanom je uzimanje osnova što on predstavlja, te mafiestiranje istog unutar zidina Gothama, uz istovremeno donošenje interaktivnog iskustva koje ima jake poveznice sa nečim što ste vidjeli u stripovima i filmovima. Istovremeno igre imaju svoje viđenje odvojeno od tih materijala i igračima daju duboke priče u koje se mogu uživiti. To je upravo ono što želimo napraviti sa budućim Star Wars igrama.” – Wilson je rekao za Fortune.

Uz to naglasio je da EA ne zanimaju igre koje bi replicirale filmove, no nekako sumnjamo da će uspjeti odoliti zovu novca kada sedma epizoda ugleda svjetlo dana. Podsjetimo EA je potpisao ekskluzivni desetogodišnji ugovor sa Disneyem koji je vlasnik SW licence, a trenutno čak tri studija rade na igrama SW tematike. DICE radi na novom Battlefrontu, Visceral Games na još neimenovanoj igri (koja bi trebala biti open-world), a BioWare još uvijek pruža podršku za Star Wars: The Old Republic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 04:07