NEMA KONZOLE, NEMA PREUZIMANJA

USKORO DOLAZI GAMING PLATFORMA KOJA ĆE PROMIJENITI SVIJET VIDEO IGARA Gejmeri diljem svijeta jedva čekaju isprobati novo čudo iz Googlea

 Stephen Lam / REUTERS
 

Google je u utorak na svom "Made by Google" događaju najavio da će njegova platforma za videoigre u oblaku Stadia na tržište doći 19. studenog ove godine, piše CNET.

Stadia će igračima putem pretplate omogućiti igranje videoigara koje su pohranjene na Googleovim moćnim serverima, što znači da će će ih se moći pokretati na uređajima koji nisu toliko moćni kao suvremene igraće konzole koje proizvode Sony, Microsoft i Nintendo te specijalizirana računala za igranje.

Stadia će u tom smislu nalikovati Netflixu, koji ljubiteljima film i televizije za iznos mjesečne pretplate nudi mogućnost gledanja audiovizualnog sadržaja na televizijama, mobitelima, računalima i igraćim konzolama.

Stadijina verzija za "osnivače", inačica konzole koja će na spomenut datum biti dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama (bez Havaja i Guama, ali s Portorikom i Aljaskom), Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Belgiji, Irskoj i Nizozemskoj, može se prednaručiti za 129 američkih dolara (870 kuna), sadržavat će pristup servisu, kontroler plave boje, uređaj za prijenos Chromecast Ultra, tri mjeseca pretplate na Stadiju Pro, Bungiejevu igru Destiny 2 (cijelo izdanje), pravo prvenstva kod biranja korisničkog imena te mogućnost poklanjanja prijatelju tri mjeseca pretplate na Stadiju Pro.

Stadia će biti besplatna za svaku igru koju igrač preko servisa kupi i tu će igru moći igrati u maksimalno punoj HD rezoluciji (1920x1080 piksela) pri 60 sličica u sekundi sa stereo zvukom, a takvo će igranje zahtjevati internetsku vezu brzine 10 Mb/s.

Stadia Pro pretplata iznosit će 9,99 američkih dolara (67 kuna) na mjesec i ti će pretplatnici igre moći igrati u 4K rezoluciji (3960x2160 piksela) i visokim dinamičkim rasponom pri 60 sličica u sekundi s 5.1 surround zvukom, a takvo će igranje zahtjevati internetsku vezinu brzine 35 Mb/s. Pretplatnici Stadije Pro povremeno će dobivati besplatne igre i popuste.

Zainteresirani za Stadiju svoju internetsku brzinu mogu testirati na Googleovoj stranici, no taj test neće pokazati koliki su vam latencija (vrijeme koje protekne od trenutka zahtjeva za podacima do trenutka dok se ti podaci ne pojave) i "jitter" (varijacija kašnjenja između uzastopnih paketa informacija jedne sesije), ključni aspekti svake internetske veze.

Stadia će 19. studenog raditi na svim laptopima, računalima, Chromecast Ultra TV uređajima, tabletima te mobitelima Google Pixel 3 i Google Pixel 4. Najave kažu da će Stadia kasnije raditi i na iPhoneima te drugim uređajima.

Igrači će za 69 američkih dolara (464 kune) moći kupiti i Stadia kontroler koji će dolaziti u tri boje - crnoj, bijeloj i zelenoj.

Igrači će 19. studenog na dispoziciji imati igre Baldur's Gate, Ghost Recon: Breakpoint, Gylt, Tom Clancy's The Division 2, Doom Eternal, Wolfenstein: Youngblood, Borderlands 3, Mortal Kombat 11, Assassin's Creed Odyssey, Just Dance te mnoge druge.

Googleov "Made by Google" ovogodišnji događaj donio najave novih proizvoda

Tehnološki gigant Google u utorak je na svom tradicionalnom "Made by Google" događaju najavio pregršt novih proizvoda. Među njima su svakako najatraktivniji novi Pixel 4 mobitel koji će na određena tržišta doći 24. listopada. Prvi dojmovi kažu da je uređaj opremljen izvrsnim kamerama, ali da u nekim drugim aspektima zaostaje za konkurencijom. Uz novi Pixel, Google je predstavio i redizajnirani Chromebook - Pixelbook Go, laptop koji želi zauzeti svoje mjesto u srednjoj klasi prijenosnih računala. Pixelbook Go obećava ugodnije korisničko iskustvo i bolju tipkovnicu- Tvrtka je pokazala i nove bežične slušalice Pixel Buds kojima želi konkurirati Appleovim AirPods slušalicama. Za razliku od Applea, Google je svoje nove slušalice "zatvorio" te implementirao blagu zvučnu izolaciju od okoline. Korisnici će putem slušalica moći komunicirati s Googleovim digitalnim asistentom, jedno punjenje baterije trajat će pet sati, raspon će im biti tri sobe, a na tržište će doći iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:49