POKAŽIMO DA NISU SAMI

HRT nastavlja s humanitarnom akcijom 'Uz nas niste sami', uključite se i vi!

Na Hrvatskoj televiziji od 10. do 15. listopada nastavlja se humanitarna akcija „Uz nas niste sami“. U prvom humanitarnom tjednu „ Uz nas niste sami“ Hrvatska radiotelevizija medijski je popratila akciju prikupljanja sredstava za pet projekata pod nazivom „ Pomozimo djeci i mladima“. U drugom humanitarnom tjednu prikupljat će se sredstva za pomoć osobama sa zdrastvenim poteškoćama. Treći tjedan bi se realizirao krajem prosinca i bio bi posvećen suzbijanju nasilja među djecom i ženama. Tako će se kroz emisije „Dobro jutro, Hrvatska“ i Hrvatska uživo“ prezentirat pet projekata, te će pritom svaka od udruga imati svoj prezentacijski dan. Uz navedene emisije, u drugom humanitarnom tjednu, uključit će se i „Drugo mišljenje“, „8. kat“, „Normalan život“ kao i mnoge Informativne emisije, a subota, 15. listopada nakon Dnevnika rezervirana je za specijalnu emisiju „Uz nas niste sami“. U akciju će se podjednako kao i HTV uključiti i HR.

Među poznatim licima koja podupiru projekt su i Sanja Mikleušević Pavić i Robert Zuber, voditelji „Misije“, koji će biti jedni od voditelja završne emisije 15. listopada (subota).

Ostala poznata lica koja podupiru projekt „Uz nas niste sami“ su Sandra Paović, Ivica Kostelić, Natko Zrnić i Mihovil Španja. U drugom humanitarnom tjednu od 10. do 15. listopada 2011. svoje projekte predstavit će:

Zagrebački skijaški savez koji prikuplja sredstva za pomoć Specijalnoj bolnici na Goljaku; Udruga za poticanje razvoja osoba s posebnim potrebama „Srce“ iz Svetog Ivana Zeline kojoj su potrebna sredstva za izgradnju centra za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom; Humanitarna udruga Korčulansko-Pelješko srce koja prikuplja sredstva za nabavu aparata za ergometriju; Udruga invalida cerebralne paralize „Snaga“ iz Zagreba, koja se bavi rehabilitacijom djece i mladih s neurološkim invaliditetom prikuplja sredstva za integralnu neurorehabilitaciju djece i mladih i Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje Grabarije-Knin prikuplja sredstva za pomoć osobama s posebnim potrebama.

Humanitarni telefonski broj za akciju „Uz nas niste sami“ je 060 9009, a u pozivnom centru na telefone će se javljati poznate osobe iz javnog, kulturnog i političkog života Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:16