AKCIJA NA FACEBOOKU

IZABERITE IME LAVIĆA U ZAGREBAČKOM ZOOLOŠKOM VRTU Neka se brat i sestra zovu...

 Željko Puhovski / HANZA MEDIA

Dvoje mladih lavića, brat i sestra, koji su ujedno i najslavniji stanovnici zagrebačkog ZOO vrta, trebaju imena pa iz ZOO vrta pozivaju Zagrepčane da im daju svoje prijedloge na Facebook stranici do 14. rujna kako bi ocjenjivački sud mogao suziti izbor i izabrati najbolje ime.

Iz ZOO vrta su izvijestili i kako lavići napreduju iz dana u dan i da su živahni te im "majka čak dopušta i veća udaljavanja".

Ravnatelj ZOO vrta Damir Skok pojasnio je da su željeli utvrditi spol mladunaca tako da u najmanjoj mjeri uznemiravaju njih i njihovu majku Nyotu.

"Zato smo pričekali da se odvažnije krenu odvajati od majke. Strpljenje se isplatilo. Mladunci su na miru pregledani i utvrđeno je da su brat i sestra", rekao je. Građane je pozvao da kod odabira imena lavićima puste mašti na volju.

"Lavići su istražili svaki kutak nastambe, a iako ih majka potiče na samostalnost, brižno ih prati pogledom. Unatoč spolnoj razlici brat i sestra se ponašaju jednako i slično izgledaju jer se kod mužjaka prve naznake grive pojavljuju tek sa šest mjeseci“, kazala je kuratorica za sisavce u ZOO-u Dijana Beneta. Lavićima se mliječni zubi mijenjaju u trajne te počeli su jesti i meso

Trener Nogometnog kluba "Dinamo" Zlatko Kranjčar je sa svojom momčadi posjetio ZOO, a direktor ZOO-a je u šali dobacio da bi se mali lavić mogao zvati Cico, što je Kranjčarev nadimak. No Kranjčar je okupljenima sugerirao da nadahnuće za imena lavića pronađu u odličjima najbogatijoj generaciji hrvatskih olimpijaca.

S tim su se prijedlogom složili i njegovi prvotimci kojima je posjet Vrtu zamijenio zajedničku šetnju, jedan od obveznih rituala pred utakmicu, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2023 06:15