ŠOKANTNO OTKRIĆE NAKON 30 GODINA

James-Patrick Donleavy: Pisao je o seksu, dok je supruga rađala djecu njegovih prijatelja

Američki pisac irskih korjena, James-Patrick Donleavy, proslavio se svojom knjigom” The Ginger Man” u kojoj opisuje seksualne avanture studenta u poratnom Dublinu, a sad je otkriveno kako je njegov vlastiti život također bio prepun nevjere i preljuba.

Nevjerojatna priča o njegovom životu ostala je skrivena punih 30 godina. No sada se doznaje kako niti jedno od dvoje djece koje je imao sa svojom suprugom, glumicom Mary Wilson Price, zapravo nisu bila njegova. Njegova bivša supruga imala je u vrijeme dok je bila udana za Donleavyja dvije strastvene afere. I to s dvojicom braće.

Prvi je bio Kieran Guinness, a potom i njegov brat Finn, nasljednici bogatepivarske dinastije. S obojicom je zanijela. Kieran Guinness otac je njene kćerke Rebecce, danas tridesetdvogodišnjakinje, dok je Finn tata tridesetogodišnjem Roryju.

Bogati nasljednici

Iako je slavni pisac punih 20 godina znao kako nije otac niti jednom djetetu svoje žene, nikada to javno nije priznao.

Uz to, danas 62-godišnji Kieran, koji se bavi konjskim utrkama u Irskoj, i dalje je dobar prijatelj s Donleavyjem, koji se također nastanio u svojoj domovini.

- Ne mogu znati da li je u trenutku kada su se djeca rodila imao pojma kako nije njihov otac. Mislim da to međutim nije tajna, ali ne bih želio da itko bude povrijeđen. On je moj prijatelj i to jako blizak - izjavio je Kieran.

Promjena prezimena

DNK testovi provedeni su u vrijeme kad su se Donleavy i Mary rastajali 1988. godine. Tada se potvrdilo kako djeca nisu njegova. Nakon afere s Kieranom, Mary se zaljubila u njegovog brata Finna i udala se za njega samo godinu dana nakon razvoda od Donleavyja. Tada je promijenila prezimena svoje djece u Guinness. Rebecci, modnoj novinarki, i njenom polubratu Roryju, koji je muzičar, tek su kasnije rekli tko su im pravi očevi, ali oni isto tako nikada o tome nisu javno govorili.

- Kad smo se preselili u Englesku, postali smo potpuno drugačije osobe. Promijenili smo imena i okolinu, sve je bilo drugačije. Naši su roditelji farmeri koji uzgajaju konje, to je sve - rekla je jednom prilikom Rebecca.

Svi ostali prijatelji

Mary je međutim ostala u prijateljskim odnosima s Donleavyjem i redovito ga posjećuje na njegovom imanju, Levington Park. Danas 85-godišnji pisac tamo živi sa svojim sinom Philipom, kojeg je imao iz prvog braka.

- JP je jako dugo znao da djeca nisu njegova. To je, međutim, osjetljiva tema. Sve što ću reći je da su moja djeca jako, jako sretna što imaju toliko ljudi oko sebe koji ih vole - Finna, Kierana i JP-ja. Svi oni vole ih jednako i pružaju im podršku - rekla je Mary, današnja gospođa Guinness. Donleavy, koji se smirio na svojem imanju, jako rijetko daje intervjue. Oduvijek je bio povučen. Jednom je prilikom rekao kako je Mary obožavala priređivati zabave, roštiljade, puštala bi muziku i plesala s ostalima dok bi on najradije ostajao u vlastitom društvu.

Također je priznao kako je lik iz njegovog romana “The Ginger Man”, Sebastian Dangerfield, dijelom autobiografski napisan, te kako su njegova iskustva iz mladosti preslika njegovih dok je studirao na fakultetu Trinity u Dublinu.

Ta je knjiga u vrijeme objave 1955. bila toliko kontroverzna da su je zabranili u Irskoj i Sjedinjenim Državama, ali se na kraju prodala u 45 milijuna kopija diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:28