BOSTON - Istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, koje je pratilo prehrambene navike 16.000 amerikanaca kroz period od 16 godina, otkrilo je iznenađujuće poveznice (ili manjak istih) između namirnica koje jedemo i pretilosti.
Između ostalog, podaci su pokazali očekivanu povezanost između dobitka tjelesne težine i namirnica bogatih škrobom i šećerima, no pravo iznenađenje bilo je otkriće da neke ‘ozloglašene’ namirnice nemaju baš nikakav utjecaj na gubitak ili dobitak težine, a otkrivene su i brojne namirnice, poput piletine bez kože, koje čak doprinose gubitku tjelesne težine.
Ukupni zaključak istraživanja bio je da, ako želite gubiti kile, zamijenite ugljikohidrate u svojoj prehrani s proteinima. Masna hrana je u istraživanju zn...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....