OSVOJILA HOLLYWOOD

EKSKLUZIVNO: MATIJA VUICA S PARTYJA NAKON DODJELE OSCARA 'Haljine smo krojili do pet ujutro, cijelu noć sam pjevala Linđo gospođi Aidi iz Srbije'

 
Matija Vuica (lijevo), Maya Ford i Metta World Peace (u krugu)

Senzualne i bajkovite haljine Matije Vuice osvojile su Hollywood. Naša poznata dizajnerica pripremila je reviju na ekskluzivnom eventu održanom kao afterparty glamuroznoj 92. dodjeli Oscara.

Riječ je o velikom humanitarnom događaju koji organizira Daphna Edwards Ziman - rekla je Matija Vuica o eventu organiziranom u kući koju je tijekom ludih 20-ih godina prošloga stoljeća sagradio Harry Warner. Okupljene su zabavljali bend Dennis Quaid & The Sharks, DJ Paul Oakenfold, 9-godišnja pjevačka i YouTube zvijezda Madison Taylor Baez, reper Chief WaKil, kantautorice Macy Gray i Paulina Aguirre, dok je program maestralno završen upravo revijom Matije Vuice.

Organizatorica partyja te vlasnica kuće Daphna Edwards Ziman, rođena u Izraelu, poslovna je žena, danas predsjednica i glavna kreativna direktorica u tvrtki Cinémoi, televizijskoj mreži posvećenoj vintage i modernim filmovima te visokoj modi. Utemeljila je Unicorn/SST Records, a bavi se i pisanjem te redateljskim poslom. Nagrađivana je autorica i filantrop, cijenjena na međunarodnoj razini. Njezin je rad osobito prepoznat u Washingtonu, gdje se osobito zalaže za dobrobit žena i djece rizičnih skupina.

Sunset Boulevard

Osnivačica je i Emeritusa te predsjedateljica udruženja Children Uniting Nations, dobrotvorne organizacije koja udomljenoj djeci osigurava mentore i uspješno lobira za izmjenu Zakona o očuvanju obitelji, osiguravajući sigurnost djece koja se vraćaju kući nakon udomiteljstva.

- Bio je to veliki party, koji je kod gospođe Daphne već tradicija. Stolovi su bili postavljeni za 300 ljudi, no na kraju ih je bilo gotovo duplo više. Ne biste vjerovali, ali Amerikanci su puno manje organizirani nego Hrvati, no i dalje je sve prošlo savršeno, govori Matija jutro nakon eventa.

- Backstage, u kojem sam ja provela najviše vremena, bio je u kući. Tamo su bili šminkeri i frizeri i tamo smo sve pripremali. Večera i revija su bile u dvorištu, a modeli su hodali između stolova. Amerikanci su jako ležerni, opušteni, srdačni i dijele puno komplimenata. Zabava je počela nakon same dodjele Oscara, kada se otvorio švedski stol prepun hrane. Sve skupa je trajalo otprilike od 15 sati do jedan ujutro. Gospođa Daphna je jako otkačena. U zadnji tren je tražila što će obući i svidjela joj se jedna moja bijela haljina, pa me zamolila da ju prilagodim za nju. Sve moje haljine u broj 38, a ona nosi barem tri broja više, tako da sam morala improvizirati.

Instagram

Počela sam ju prilagođavati u 10 navečer dan prije zabave i nisam bila gotova do pet ujutro, sve sam radila ručno. Sa mnom je radila gospođa Aida, iz Srbije, pa sam joj cijelu noć pjevala “Linđo”. Tijekom večeri su mi brojni prilazili i pitali za haljine, jedna ruska influencerica je čak htjela odmah kupiti jednu, no ja sam joj rekla da ćemo o tome sutra. Dobila sam pozivnicu za samu dodjelu Oscara, ali sve ću pratiti iz kuće u kojoj je pronađena mrtva Marilyn Monroe - rekla je Vuica.

Revija je održana u kući od oko 1200 četvornih metara, koja je u vrijeme kada ju je kupovao par Ziman bila procijenjena na pet milijuna dolara, a kasnije su u nju uložili još 12 milijuna dolara. U tu svotu, uloženu u renovaciju i ekspanziju, među ostalim su bili uključeni troškovi instalacije neprobojnih prozora uvezenih iz Italije, drvenih greda koje su prije nosile konstrukciju jedne engleske crkve iz 16. stoljeća te okvira za kamin koji je nabavljen iz palače Versailles.

Tek nekoliko minuta hoda od zdanja potrebno je do poznatog Beverly Hills hotela i famoznog Sunset Boulevarda. Sastoji se od sedam spavaćih soba, devet kupaonica i zasebne gostinske kuće. Vani su i bazen, koji ima slapove i lagunu od kamenja, te tenisko igralište. Kuća je već nekoliko godina na prodaju, no nije našla kupca koji bi za nju izdvojio velebnih 40 milijuna dolara, zbog čega je cijena za devet mjeseci bila smanjena za četiri milijuna, no ni to za sada nije pomoglo.

Ziman je obrazložila da želi prodati kuću jer je jednostavno postala prevelika za njezine potrebne. Kuću je napravio Harry Morris Warner, filmski mogul koji je sa svoje troje mlađe braće osnovao Warner Bros.

- Kuća se prije nije koristila za snimanje, no producenti serije su me pitali bi li ju mogli iskoristiti, na što sam pristala - rekla je Ziman jednom prilikom o činjenici da je njezin dom na filmskom platnu prikazan kao kuća O. J. Simpsona. Ovo zdanje nije bilo važno samo za zabavnu industriju nego i za politiku, zbog čega ga nazivaju još i “Bijelom kućom zapada”. John Kerry je lansirao svoju predsjedničku kampanju upravo na tome mjestu, dok su Hillary i Bill Clinton u kući roštiljali prije nego što je završio njegov mandat. Boravio je tu i Al Gore, kao i brojni ljudi koji su podržavali američku Demokratsku stranku, pa su u vili održavali i zabave na kojima se za nju prikupljao novac.

Kraljica red carpeta

Osim što je Matija Vuica dobila iznimnu priliku za predstavljanje svojeg rada na ovoj ekskluzivnoj reviji u srcu Hollywooda, njezine su se kreacije sinoć mogle vidjeti i na oskarovskom crvenom tepihu.

Tako se Maya Ford, partnerica američkog profesionalnog košarkaša Mette Worlda Peacea pojavila u romantičnoj crvenoj asimetričnoj toaleti s apliciranim cvijećem.

Tom su se haljinom prije Maye oduševile i dvije domaće dame - Viktorija Rađa ju je odjenula u listopadu prošle godine, a dva mjeseca kasnije voditeljica Mila Horvat pojavila se u njezinoj malo prerađenoj varijanti.

Khloë Tera

Vuičinu dizajnu nije odoljela ni kanadska glumica Khloë Terae. Ona se na Instagramu pohvalila kreacijom uz komentar da je kompliment za nju dobila čak i od Marthe Stewart.

Inače, Matiji Vuici ovo nije prvi put da su njezine toalete dospjele na možda i najprestižniji svjetski crveni tepih. Prošle godine tamo smo mogli vidjeti njezine dvije kreacije, u kojima su se pojavile voditeljice TV kanala KTLA Megan Henderson i Megan Telles.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:09