BIZARNA REAKCIJA

FOTO: MANEKENKA DLAKAVIM PAZUSIMA IZAZVALA BIJES NA INSTAGRAMU Profil zasut tisućama groznih komentara: 'Ne, stari, ovo nije sloboda, ovo je sr***'

 
 Instagram

Posljednja objava na profilu popularnog sportskog brenda Nike na Instagramu ima neočekivano velik broj komentara. Usporedite li s ostalim objavama, Nike ispod objava ima oko stotinjak komentara dok je posljednja skupila više od 6.000.

Razlog tome je što najnoviji sportski top reklamira Annahstasia Enuke, 23-godišnja nigerijsko-američka umjetnica i manekenka koja svoje stavove, između ostalog, izražava i ne brijanjem pazuha.

Profil Nike Women objavio je Annahstasiju u topu s ponosno uzdignutom rukom, tako da je u prvom planu dlakavi pazuh, što je izazvalo žustru raspravu. Većina komentara je negativna i neugodna.

- Ne, stari, ovo nije sloboda, ovo nije filozofija ‘volim svoje tijelo’. Ovo je sr***, obrij to - napisao je jedan korisnik čiji je komentar skupio čak 1.500 lajkova.

‘Zaboga, fuj, obrij si pazuhe. Ovo je degutantno’, ‘Samo ću reći - sretno s pronalaženjem frajera koji će te povaliti nakon što vidi da imaš istu količinu dlaka kao i on’, ‘Jedina dobra stvar kod ovoga je da ćemo svi mi ostali koji se brijemo ili depiliramo, imati više muškaraca za sebe’, samo su neki od negativnih komentara.

View this post on Instagram

Big mood @annahstasia.

A post shared by NikeWomen (@nikewomen) on

Čini se da ti korisnici društvene mreže koriste vrlo selektivno jer bi inače vjerojatno bili svjesni da se u posljednjih godinu dana širi pokret ‘prirodnog izgleda’. S dlakavim pazusima i nogama pohvalile su se već brojne poznate i nepoznate žene, a glumice Bella Thorne i Amandla Stenberg te Madonnina kći Lourdes Leon predvode slavne ljepotice koje svoje dlake ne diraju ni za crveni tepih.

Naravno, pojavili su se ipak i oni koji su stali u obranu manekenke.

- Prestanite je ponižavati samo zbog dlaka na tijelu. Nećete istu stvar reći za muškarce koji ne briju pazuhe. Njezino tijelo, njezin izbor - napisala je jedna korisnica, a druga je dodala:

- Pogodite što… Žene su ljudska bića. Možemo raditi što god želimo sa svojim tijelima. Ne moramo ispunjavati ničija očekivanja osim vlastitih. Nike, ovo je odlično!

Neki su podsjetili da su glatko obrijani pazusi ionako marketinški trik industrije ljepote, a bilo je i onih koji su podsjetili druge da se radi ‘samo o dlakama’ i da nitko nikoga ni na što ne tjera pa su onda i izljevi mržnje potpuno bespotrebni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:46