VELIKA PROMJENA

NATJECANJE VIŠE NIKAD NEĆE BITI ISTO Nakon velike afere, Miss Amerike ukida izlaske kandidatkinja u bikinijima

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.06.2018. u 21:28

Contestants, including Miss Nebraska Hoang-Kim Cung, take the stage during the 2015 Miss USA beauty pageant in Baton Rouge, Louisiana July 12, 2015. Fifty-one state titleholders competed in the swimsuit, evening gown and interview categories for the title of Miss USA 2015. REUTERS/Adrees Latif ATTENTION EDITORS - FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS - GF10000157698
REUTERS/Adrees Latif

Arhiva, natjecanje za Miss Amerike 2015. godine

Organizatori izbora za Miss Amerike najavili su da ove godine ukidaju dio natjecanja ljepote u kojem kandidatkinje na pozornicu izlaze u bikinijima te ih više neće ocjenjivati na temelju fizičkog izgleda, objavio je u utorak BBC.

Ukida se i dosad obavezna natjecateljska večer tijekom koje natjecateljice pred članove žirija izlaze u večernjim haljinama. Umjesto u njima pred žiri će izaći u odjeći u kojoj se osjećaju ugodno i koja iskazuje njihov osobni stil odijevanja.  "Više nećemo ocjenjivati kandidatkije prema njihovu fizičkom izgledu", objavila je bivša Miss Amerike Gretchen Carson u emisiji ABC-ja "Good morning, America".

"Ovo je prvenstveno natjecanje", istaknula je Carlson, prva bivša Miss Amerike koja je imenovana predsjednicom Odbora za organizaciju Miss Amerike.

"Umjesto dijela natjecanja u kojemu se kandidatkinje predstavljaju u kupaćim kostimima, uvest ćemo razgovore s njima. Od brojnih smo mladih žena čuli da bi voljele sudjelovati u natjecanjima no da se ne žele prijaviti jer pozornicom moraju šetati u visokim potpeticama i kupaćim kostimima", objasnila je Carlson. "Djevojke to odsad više neće morati činiti. Morat će nam se predstaviti kao osobe..., morat će nam pokazati svoju inteligenciju i unutarnju ljepotu."

Vodeći ljudi udruge koja je ranije organizirala natjecanje za Miss America, Sam Haskell, predsjednik Josh Randle i predsjedica vijeća Lynn Weidner prošle su godine podnijeli ostavke pošto su otkriveni e-mailovi u kojima su neke pobjednice omalovažavali i nazivali pogrdnim imenima.

Haskell je poslao nekoliko poruka o Mallory Hagan, pobjednici izbora 2013., u kojima joj se ruga jer je dobila na težini i kritizira njezin seksualni život tvrdeći kako je "laka". Administratorica Tammy Haddad i Haskell više su puta bivše missice nazvali problematičnima te su se prema njima odnosili s omalovažavanjem.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo