ŠOKANTNA ODLUKA

POZNATA ANĐELICA OSTAJE BEZ KRILA Adriana Lima objavila da se povlači s modnih pista: 'Nešto se u meni promijenilo, tako se ne živi, to nije zdravo'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.12.2017. u 10:03

October 2013-Model Adriana Lima poses for Victoria’s Secret Lingerie Photoshoot., Image: 175119588, License: Rights-managed, Restrictions: WORLDWIDE RIGHTS, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Crystal pictures
Profimedia, Crystal pictures

Adriana Lima

 

Jedna od najpoznatijih anđelica slavnog brenda donjeg rublja Victoria’s Secret, Adriana Lima, nikad nije skrivala svoje savršeno tijelo, ni dok je radila na pisti, ni u privatnom životu. Usto, 26-godišnji supermodel sinonim je za poznati brend kao anđelica s najdužim stažem.

Međutim, u subotu je na svom profilu na Instagramu objavila prilično šokantnu vijest da se povlači iz modne industrije te da se više neće skinuti ako kampanja nema neku svrhu. Želi pozitivno utjecati na djevojke i žene koje imaju lošu sliku o sebi i općenito želi pridonijeti pozitivnijem stavu prema fizičkom izgledu.

‘Nazvali su me radi potencijalne suradnje. Pitali su me bih li snimila seksi video koji se potom dijelio na društvenim mrežama. Premda sam ih snimila nebrojeno do sad, nešto se u meni promijenilo nakon što mi se prijateljica požalila da nije zadovoljna sa svojim tijelom’, napisala je.

Lima s bivšim mužem, srpskim košarkašem Markom Jarićem, ima dvije kćeri. Kaže da želi odvući pažnju sa svog tijela i fokusirati se na to kako biti zdravija, a osim toga želi promijeniti i modnu industriju, piše Independent.

 

‘Taj događaj me natjerao da se zamislim… Svaki dan se budim i prvo što pomislim je - kako izgledam? Hoću li dobiti posao? U tom sam trenutku shvatila da se vjerojatno većina žena budi s istom mišlju, hoće li se uklopiti u stereotip koje su im društvo, društvene mreže ili modna industrija nametnuli. Shvatila sam da to nije način na koji treba živjeti. To ni fizički ni mentalno nije zdravo pa sam odlučila nešto promijeniti. Više se neću skidati bez vrijednog razloga ili cilja.

PARIS, FRANCE - NOVEMBER 30: Adriana Lima walks the runway at the Victoria's Secret Fashion Show on November 30, 2016 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Victoria's Secret)
Getty Images for Victoria's Secret

Model Adriana Lima presents a creation during the 2017 Victoria's Secret Fashion Show in Shanghai, China, November 20, 2017. REUTERS/Aly Song - RC156E953760
REUTERS

Adriana Lima

PARIS, FRANCE - NOVEMBER 30: Adriana Lima walks on the runway with Swarovski crystals during Victoria's Secret Fashion Show on November 30, 2016 in Paris, France. (Photo by Julien M. Hekimian/Getty Images for Swarovski)
Getty Images for Swarovski
 

Njezinu su odluku pozdravile Lily Aldridge i Josephine Skriver, također anđelice, i složile se s riječima koje je Lima napisala: ‘Zbog mog posla osjećam strašan pritisak kako moram izgledati. Pomislila sam, kako možemo toliko toga podnijeti… Umorna sam od nametanja. Mi žene ne smijemo više živjeti u svijetu punom površnih vrijednosti. Nije fer da nam se nameće kako se moramo ponašati, kako moramo izgledati… Želim to promijeniti, u ime svoje bake i majke, i svih njihovih predaka koje su obilježavali, maltretirali, nisu razumjeli… I koje su mroale živjeti u skladu s društvom. Promijenit ću to i počet ću od sebe.’

Lima je ranije govorila da bi najsretnija bila kad bi mogla ostati raditi kao Victorijina anđelica sve do 40-te godine, ili dokle god joj ‘tijelo dopusti’.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo