LUKAVI TRIKOVI

UZ OVIH 6 TRIKOVA ŠMINKA ĆE VAM POTRAJATI ČITAV DAN Za lijepo lice ne treba vam vrijeme, nego vještina

Tko kaže da za dobar i trajan make up trebate potrošiti sate? Potrebno je naučiti svega nekoliko lukavih trikova kako bi vaša šminka potrajala čitav dan, a vi izgledali lijepo i svježe.

Evo nekoliko trikova za koje vam ne treba više od 5 minuta:

Korektor: Ispravno nanošenje korektora može spasiti dan. Umjesto da slijedite prastare savjete i nanosite ga lagano točkicu po točkicu, nanesite ga obilnije i njime iscrtajte oblik trokuta. Nakon što ga nježno umasirate, nanesite preko njega puder u prahu i lice će vam živnuti.

Smokey eye: Za savršen smokey eye nije vam potrebno više od 5 minuta. Doista! Uzmite tuš ili olovku za oči i nacrtajte kosi hashtag (da – hashtag) na vanjskim kutovima kapaka. Zatim sjenilom ublažite crte dok se potpuno ne stope u jednu nijansu i gotovo!

Krila na kapcima: Iscrtavanje malo duže crte na kapku koja izgleda poput krila čini se prilično teškim. Ali zapravo nije. Sve što vam treba je par minuta – i selotejp. Zalijepite komad selotejpa uz rub kapka tako da ostavite milimetar ili dva (ili više) između selotejpa i linije trepavica. Zatim nanesite tuš za oči tako da u unutrašnjem kutu oka crta bude tanja, a u vanjskom šira. Kad ste gotovi, odlijepite selotejp i crta na kapcima bit će uredna. Nanesite još i maskaru i vaše su oči savršeno iscrtane.

Bijeli tuš ili olovka: Bijeli tuš ili olovka su doista čudesni! Pomoću njih istaknut ćete male ili obješene oči. Koristite bijelu olovku u unutarnjim kutovima oka kako biste ga otvorili. U kutu iscrtajte oblik slova V i nježno izjednačite rubove.

Ruž: Događa vam se da vam ruž izblijedi već nakon nekoliko sati? Nanesite jedan sloj ruža, a zatim na usne pritisnite papirnatu maramicu. Preko maramice nanesite malo pudera u kamenu ili prahu kako bi se ruž učvrstio. Nakon toga nanesite još jedan sloj i vaš će ruž biti postojan čitav dan.

Punđa: Može biti prilično frustrirajuće kad morate popravljati punđu nekoliko puta dnevno. Jednostavan trik pomoći će vam da vaša punđa ostane čvrsta i na mjestu do kraja dana. Na zatiljku napravite dva konjska repa što je moguće bliže jedan drugome. Zamotajte ih u punđu i učvrstite ukosnicama i lakom za kosu. Ovako napravljena punđa izdržat će puno duže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:57