Nadahnuto kineskom, a presloženo u vašoj kuhinji

ZAGREB - Bez obzira što čvrsto vjerujem u obiteljske specijalitete i domaću kuhinju - jer svi se mi uvijek iznova rado vraćamo hrani koja nam miriše na djetinjstvo - ima nešto uzbudljivo u povremenim izletima u nepoznato.



Čovjek sam i ništa ljudsko nije mi strano, zapisao je rimski dramatičar Terencije u drugom stoljeću prije Krista. Ta misao za mene funkcionira i u kulinarskom kontekstu: ako je nešto zadovoljstvo jesti, uz malo mudrih prepravki, to mora biti zadovoljstvo i kuhati.



Ne podnosim recepte koji od mene ili od vas traže neke strane talente i vještine, no svi koji vole kuhati, ubrzo steknu naviku pročitani recept odmah revidiraju i smisle kako ga je moguće pojednostaviti i ogoliti, ako ne i posve presložiti da ga možete bez stresa i muke napraviti doma.



Autenti...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 19:20