ŠTO SE NOSI OVE ZIME

Najbolja muška moda za hladne dane: Budite ‘in’ u tamnom traperu, prugama i avijatičarskoj jakni

Ove sezone dva su velika noviteta na muškoj sceni: trodijelna odijela i pruge koje su se vratile u velikom stilu. Stoga bi svaki muškarac trebao imati hlače, sako i prsluk. Još smo donedavno mislili da to zajedno izgleda staromodno, a sad je vrlo cool. Iako je to poklon Savile Rowu i najboljem tradicionalnom kroju, također je jedna od isplativijih investicija, jer sva tri odjevna predmeta možete kombinirati i posebno.

Drečave boje

Pruge, s druge strane, nisu više rezervirane samo za bankare (i ponekog mafijaša), već i za one modno najosvještenije. Zadržale su svoju ozbiljnost, ali Armani ih je primjerice ublažio velikim kašmirskim šalom, a Englezi su ih stavili na odijela s dvorednim kopčanjem.

No, za razliku od 80-ih kada su pruge bile na predimenzioniranim odijelima, sad se prvenstveno pazi na formu i kroj. No, imate li već odijelo na pruge, neka one budu gotovo nevidljive, a notu ozbiljnosti koje one daju razbijte čarapama u nekoj drečavoj boji.

Košulja od tamnog trapera već nekoliko sezona postoji u muškim garderobama, no novost ove jeseni je što se može nositi i na odijelo i kapute a da izgleda dobro. Nosi se i uz kravatu te može proći i u uredu od ponedjeljka do petka.

Dvoredno kopčanje

Još jedan trend koji kuca na vrata je dvoredno kopčanje. Još se toliko ne vidi na ulicama, ali je prošetao na svim tjednima mode - od New Yorka do Pariza. Zahvaljujući zakopčavanju od šest gumbi, silueta izgleda elegantno, ali s pomakom. Preko sivog odijela ili majice i cargo hlača, dvoredno kopčanje na kaputima i balonerima izgleda sjajno.

Ako ste pak za ležeran stil, bolje će vam sjesti avijatičarska jakna. No, treba biti prava i imati sva ona obilježja koja su je učinila legendarnom. Suženja na završetku rukava i struku, ravna kragna s krznom i kroj koji prianja uz tijelo.

Neka vaša bude od kože ili impregniranog najlona, modeli koji podsjećaju na frajere iz “Top Guna”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:52