POPIS NAJBOLJIH

NAJUTJECAJNIJI EKONOMISTI SVIJETA ODLUČILI: OVO JE DESET NAJBOLJIH ZEMALJA NA SVIJETU! Iznenađuje li vas tko je na prvom mjestu?

 Reuters

Izvještaj objavljen na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu donio je popis najboljih zemalja svijeta, a na prvom mjestu našla se – po mnogima očekivano – Njemačka.

Zemlje su kategorizirane prema različitim kriterijima poput kvalitete života, održivosti, avanturizma, kulturnog utjecaja, poduzetništva i ekonomskog utjecaja, a u kreiranju popisa sudjelovalo je više od 16.200 ljudi uključujući i mnoge uspješne poduzetnike.

Od svih zemalja, najbolje ukupne rezultate ostvarila je Njemačka, sljedeća je Kanada, zatim Ujedinjeno Kraljevstvo, a Sjedinjene američke države su na četvrtom mjestu.

Što se pojedinih kriterija tiče, zanimljivo je spomenuti da je najboljom zemljom za, recimo, odgoj djece proglašena Švedska koja je također i najbolja u kategoriji 'zelenog' života, najboljom zemljom za umirovljenike proglašena je Costa Rica, najutjecajnija zemlja je SAD, a najbolja zemlja za početak karijere je Kina.

Deset najboljih država:

1. Njemačka

2. Kanada

3. Ujedinjeno Kraljevstvo

4. Sjedinjene Američke Države

5. Švedska

6. Australija

7. Japan

8. Francuska

9. Nizozemska

10. Danska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:23