PODVOJENA MIŠLJENJA

NAŠA GLAZBENA DIVA OVAKVE KOMENTARE NIJE ZASLUŽILA Brojni komentatori napali Josipu Lisac, ali mnogi su stali u njezinu obranu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.02.2020. u 14:45

Zagreb, 180220.
Pantovcak.
Svecana predsjednicka inauguracija Zorana Milanovica na Pantovcaku.
Na fotografiji: Josipa Lisac
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

 

Čini se da Hrvati ne mogu bez komentiranja, a novi povod dala im je na današnjoj inauguraciji Zoranu Milanoviću - Josipa Lisac, koja je na Pantovčaku ukrala show.

Njezina izvedba 'Lijepe naše' gotovo nikog nije ostavila ravnodušnim, a dok je oni koji je i inače vole hvale, drugi u šali kažu da bi bilo pametnije da je mikrofon prepustila dosadašnjoj predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović.

Dok su drugi uzvanici većinom uspješno skrivali svoje osjećaje tijekom izvedbe, Milanović je očito bio zadovoljan jer se potpuno prepustio Josipinom glasu i nekoliko puta je zatvorio oči.

Na društvenim mrežama javili su se brojni poznati i nepoznati komentatori, a mnogi se slažu da očito nisu dovoljno urbani za novi vjetar koji puše na Pantovčaku.

 

"Josipa Lisac je toliko usporila izvedbu himne da će svi ovi HDZ-ovci koji drže ruke na srcu dobiti grčeve", jedan je od urnebesnih komentara.

 

"Mislim da je mogla normalnije otpjevati s obzirom na prigodu, a i dalje zadržati 'sebe'... ovo mi je kao i kad purgeri idu imitirat dalmatince ili obrnuto - karikatura... kao što rekoh, nijesam školovala ovako nesto 'urbano'", našalila se jedna mlada žena.

 

Neki su bili puno oštriji i nazvali su izvedbu - masakrom, ali se našlo i onih na Josipinoj strani.

"Slušali smo Kolindino pjevanje 5 godina i sad vam k'o fol smeta legendarna Josipa Lisac. Naravno da vam ne valja kad sluh oštrite na Extra FM-u", oštra je bila druga.

I jedan mladić je stao u obranu pjevačice.

"Josipa Lisac je izvelu himnu na nivou. Ona svoju pjesmu nikada nije izvela isto. Jer je umjetnik. Svatko tko zna tko je ona, shvatit će".

Facebook
 

Izdvajamo