Na šarmantnoj terasi restorana Cantinetta dočekuje nas vlasnik Tome Računica. Tamo smo došli, među ostalim, da probamo slavni skradinski rižoto, jedan od najpoznatijih aduta ove gastro oaze. Tome je jedan od svega desetak ljudi u Skradinu koji su pravi stručnjaci za ovu deliciju.
- Skradinski rižoto nije jelo za restoran – kaže nam Računica odmah na početku našeg razgovora.
Dok čekamo da rižot bude spreman, upoznajemo dvije redovite gošće restorana. Kao i mi, došle su radi ovoga jela. Nama je uspjelo od prve, a one ga pokušavaju "upecati" već nekoliko godina. To im do sada nije uspijevalo jer je rižoto na meniju Cantinette obično tek jednom tjedno.
Skradinski rižoto je razvikano jelo. Vlasnik restorana nam govori kako turisti svakodnevno dolaze pa ga traže à la carte...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....