AEROBIC HOUSE CLEANING

Novi fitness trend: Usisavač je najsvestranija sprava za vježbanje mišića

ZAGREB - Zamislite ovo, kuća vam je savršeno čista, a vaše tijelo savršeno oblikovano mišićima! Upravo je taj režim tjelovježbe ovih dana potpuno zaludio Amerikance. Program se zove Aerobic House Cleaning, a osmislio ga je Amerikanac hrvatskog podrijetla Steve Markovich.

- Kada mi se prije 16 godina rodila starija kći Carly, doslovno sam plakao od sreće tri dana. Istina je da zapravo nisam želio imati djecu. Tada sam mislio samo na posao, novac, vježbanje i izlaske. Ali, rođenje kćeri me potpuno promijenilo. Kada sam nakon dvije godine dobio Lucy, zauvijek sam napustio kickboxing, golf i teretane te sam kao stari ovisnik o vježbanju 1995. počeo razvijati aerobik, čija su baza kućanski poslovi poput brisanja prašine, pranja prozora i usisavanja. Tako sam uvijek bio uz svoju djecu i, zapravo, radio vrlo korisne stvari - kaže Steve koji je bio apsolutno presretan što smo ga “pronašli” i što će njegova priča izaći u hrvatskim novinama.

Steve ne govori hrvatski. Jedina riječ koja ga povezuje s pradomovinom jest “slivovits” koju mu je djed ishvalio, a on je, eto, nikada nije probao.

Omiljeni Hrvat

- Djed mi je rođen blizu Zagreba 1888. godine. S nepunih 16 godina stigao je u Indianu, u mali gradić Whiting. Teško je radio u tvornici lokomotiva, oženio se i odgojio pet sinova. Živjeli su vrlo siromašno. Moj otac i ujaci radili su u Standard Oilu, današnjem British Petroleumu - priča 57 godišnji Steve koji u društvu svojih prijatelja ima nadimak “naš omiljeni Hrvat”.

Danas Steve s obitelji živi u Crescent Springsu u Kentuckyju i već ima 16 godina iskustva u aerobik pospremanju kuće, za koji tvrdi da nevjerojatno brzo sagorijeva kalorije.

- Naša su tijela dizajnirana da se kreću, da vježbaju. Iz te logike je i nastao Aerobic House Cleaning. Zapravo je riječ o lifestylu, a ne o suhoparnoj rutini vježbanja. Jer ako u tome nema uživanja, nema ni rezultata - kaže najbolji muž na svijetu koji svaki dan temeljito posprema kuću, a pranje podova, krečenje zidova, usisavanje, prašenja madraca i poliranje automobilskih stakla preporučuje svakome tko želi smršaviti i doći u brzu formu.

- Usisavač je najsvestraniji stroj za vježbanje. Uz njega možete raditi čučnjeve, istezanja, iskorake, sklekove. I to dok čistite pod - otkriva nam Steve, čija je najdraža vježba podizanje kauča jednom rukom, usisavanje drugom rukom dok je noga u dubokom pretklonu.

Reality show

Ovih dana dosjetljivi Steve izdat će i svoju prvu knjigu, jednostavna naziva “Aerobic House Cleaning”. Knjiga ima oko 200 stranica zanimljivih vježbi koje možete raditi u privatnosti svojega doma, a uskoro će Steve biti i zvijezda realty showa.

- U tijeku su pripreme za 13 epizoda Aerobic House Cleaninga kako bi ljudi shvatili prednost ovognovog načina vježbanja - kaže Steve Markovitch i dodaje da vam za ovaj program ne treba posebna sportska oprema. Nema ni skupih članarina. Sve što vam treba jest dobra volja i pogled na video s vježbama koje je Steve stavio na svoju stranicu www.aerobichousecelaning.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:40