TRADICIONALNA PODJELA POSLOVA

Istraživanje: Što muškarci više pospremaju, manje vode ljubav!

WASHINGTON - Što oženjeni muškarac više vremena posvećuje kućanskim poslovima, manje se posvećuje seksualnim odnosima, tvrdi studija objavljena u broju Američkog časopisa za sociologiju od veljače.

Suprotno vrijedi ako se više posvećuje automobilu ili vrtu, tvrdi se u studiji "Egalitarizam, kućanski poslovi i učestalost seksualnih odnosa u braku", čiji zaključci "sugeriraju važnost uloga tradicionalno pripisivanih pojedinim spolovima za učestalost seksualnih odnosa u heteroseksualnom braku".

Po riječima Sabina Kornricha, istraživača Instituta Juan March u Madridu koji je vodio studiju, "parovi u kojima muškarac više sudjeluje u zadaćama tradicionalno pripisivanim ženama imaju manji broj seksualnih odnosa".

"Isto tako, parovi u kojima muškarac više sudjeluje u zadaćama tradicionalno smatranim muškima - vrtlarenje, plaćanje računa, briga o automobilu - kažu da su seksualni odnosi češći", prosječno oko pet puta u mjesecu koji je prethodio istraživanju.

No, zaključci studije koja se temelji na upitniku za 7002 osoba, ne bi smjeli potaknuti muškarce da se ostave usisavača.

"Odbijati sudjelovati u kućanskim poslovima izaziva sukobe u paru i nezadovoljstvo žena", također povezano sa seksualnom aktivnošću, upozorava istraživač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:55