ZVIJEZDA INSTAGRAMA

FOTO: MAMA SVOJU MALENU OBLAČI KAO VAŽNE ŽENE IZ POVIJESTI 'Te žene predstavljaju snagu, hrabrost i intelekt – sve ono što želim svojoj djeci'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.08.2018. u 19:48

Jenelle Wexler / Instagram

 

Jedna mama željela je odati počast utjecajnim ženskim osobama tako što je svoju malenu kćer obukla u važne žene i fotografije objavila na društvenim mrežama.

Jenelle Wexler, frizerka iz Chicaga, i majka dvoje djece, došla je ideju kad je prvi put primijetila sličnost u crtama lica između svoje kćeri Liberty Jaine i slavne meksičke umjetnice Fride Khalo.

Nakon što je načinila prvu fotografiju na kojoj je malena bila obučeno poput Fride, dobila je inspiraciju za još neke ženske likove.

'Fotografije su ispale sjajno pa sam poželjela na ovaj način odati počast i drugim važnim ženama. Te žene predstavljaju snagu, hrabrost, tjelesnu izdržljivost i intelekt – sve ono što bih po željela i svojoj djeci', rekla je Jenelle.

Malenu Liberty mama je tako, među ostalima, obukla u Mariju Curie, Coco Chanel, Madonnu i Ameliu Earhart. No ne radi se ovdje samo o odjeći već o čitavoj kompoziciji fotografije.

'Kad odlučim koji lik ću sljedeći snimati, napravim malo istraživanje kako bih osobu prikazala na najbolji mogući način. Samo snimanje traje oko 20 minuta, a napravim sveukupno oko 50 fotografija nakon čega izaberem najbolju.'

Liberty je do sada utjelovila već 34 važne žene. Malena ima i dvogodišnjeg brata Rivera Holdena koji je također zvijezda fotografskih uradaka svoje mame, no i glavna pomoć pri snimanjima.

Madonna

 

Kleopatra

 

Amelia Earhart

 

Majka Tereza

 

Audrey Hepburn

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo