PRAVA LJUBAV NEMA GRANICA

PRIJATELJI HTJELI IZBJEĆI PLAĆANJE 50 TISUĆA EURA POREZA, PA SE ODLUČILI NA SULUDI POTEZ Sve je počelo kao šala, ali je na kraju ispalo sjajno!

Matt Murphy (83) namjerava svoju kuću ostaviti svom njegovatelju Michaelu O'Sullivanu (58), no to znači da bi morao platiti 50 tisuća eura poreza
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Dva su se Irca vjenčala u Dublinu kako bi izbjegla plaćanje 50 tisuća eura poreza na nasljedstvo, piše The Guardian.

Najbolji prijatelji Matt Murphy (83) i Michael O'Sullivan (58) su heteroseksualci, međutim odlučili su se vjenčati kada su otkrili koliko bi poreza morali platiti u slučaju da Murphy O'Sullivanu kao nasljedstvo ostavi kuću.

"Poznajem Mattyja već 30 godina. Postali smo prijatelji nakon što raspada moje druge veze", rekao je O'Sullivan. "Matt i ja smo zajedno išli na cijeli niz tuluma i upoznao sam ga sa svim mojim prijateljima. Svi su ga voljeli."

Oba su muškarca tijekom svog života prolazila kroz teža razdoblja. O'Sullivan je u jednom trenutku živio kao beskućnik dok Murphy boluje od temporalnog arteritisa, bolesti koja utječe na očni živac.

"Boravio sam kod njega neko vrijeme da bi (Matt) naposljetku predložio da se kod njega i preselim. Dolazio sam ga posjećivati međutim nikada nisam kod njega bio stalno", rekao je O'Sullivan.

Murphy nije mogao platiti O'Sullivanove usluge njege. "Matt je u jednom trenutku rekao da je jedini način da mi plati za to što mu pomažem da mi ostavi kuću. Rekao je da će mi je ostaviti kako bi imao gdje živjeti kada on umre."

No, O'Sullivan je da će takvo rješenje sa sobom donijeti i veliki račun za porez te da će se kuća morati prodati da bi ga se platilo. "Matt je pričao s prijateljicom koja mu je u šali rekao da bismo se trebali vjenčati. Jedne mi je noći predstavio tu ideju i pristao sam", rekao je O'Sullivan.

O'Sullivan se zbog ove prilike zahvalio LGBT zajednici. "Jednakost za koju su se homoseksualci izborili znači da smo sada svi jednaki. Naporno su se borili da bi to ostvarili i cijeli su život trpjeli diskriminaciju zbog toga."

Par se vjenčao u bivšoj bolnici u Ulici Velikog kanala u Dublinu. Poslije ceremonije su otišli na ručak u obližnji kafić Gasworks.

O'Sullivanu je ovo drugi brak, prvi s muškarcem, dok je Murphyju ovo prvi brak.

Tijekom ceremonije vjenčanja O'Sullivan je progovorio o dobroti svog muža. U jednom je trenutku čak i zapjevao pjesmu Willieja Nelsona "Let the World Go By".

"S nekim poput tebe, dobrim i istinskim prijateljem, volio bih sve ovo ostaviti iza sebe i otići pronaći mjesto koje je samo Bogu poznato", pjevao je O'Sullivan.

"Volim Matta i on voli mene, kao prijatelji", rekao je O'Sullivan je rekao poslije vjenčanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:15