CIJELI ŽIVOT ZAJEDNO

UMRLI U RAZMAKU OD NEKOLIKO SATI NAKON 61 GODINE BRAKA Nisu mogli zamisliti život jedno bez drugoga: 'Umro je koji sat nakon što je čuo za njenu smrt'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.05.2018. u 12:38

, Image: 158328990, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Caia Image
Profimedia, Caia Image

 

Novozelandski par umro je mirno istog dana u razmaku od nekoliko sati, samo godinu dana nakon proslave šezdesete obljetnice vjenčanja.

Peter Bedford (86) i njegova supruga Ruth (83) umrli su 14. svibnja.

"Dobro je da su otišli zajedno. Bili bi potpuno izgubljeni jedno bez drugoga", rekla je njihova kći Caroline Bedford za lokalni portal Stuff.

Peter Bedford zaprimljen je u bolnicu u subotu navečer, 12. svibnja. "Mislim da je mama odlučila da se on neće vratiti", kazala je Caroline. Ruth Bedford umrla je kod kuće u Kaitokeu na novozelandskom Sjevernom otoku 14. svibnja u 10 sati ujutro po lokalnom vremenu, a njezin suprug nekoliko sati kasnije nakon što je čuo za njezinu smrt.

Iako je umiranje dugogodišnjih parova u razmaku od nekoliko sati relativno rijetko, fenomen "smrti od slomljenog srca" tema je niza studija.

Harvardska studija iz 2013. otkrila je da je vjerojatnost da osoba umre 30 posto veća tijekom prva tri mjeseca nakon smrti bračnog druga.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo