VODIČ ZA SVE NAJBOLJE

OVO su ljudi koji su stvarali SVIJET. Uzbudljivi novi MAGAZIN koji će se u nedjelju pojaviti na kioscima. Neki od njih još su budni...

'Sve žene Ive Sanadera, ekskluzivni fotomaterijal! - vrišti s naše naslovnice. Mnogi su se zapitali o čemu se točno radi.

Riječ je o pravom ljetnom štivu. Magazin Svijet izlazi ove nedjelje, 17. srpnja, na 116 raskošnih stranica, i to isključivo uz Nedjeljni Jutarnji, a bavit će se najznačanijim akterima hrvatskog javnog i društvenog života, lifestyle savjetima i pristupačnim luksuzom.

Naslovnica prvog broja posvećena je najmoćnijim odvjetnicima u Hrvatskoj. “Ovo je bila godina skandala, afera i procesa, a najvažniji akteri bili su upravo odvjetnici”, kaže reporter Svijeta Boris Vlašić, koji je pisao naslovnu temu. “Iako ih svakodnevno vidimo na televiziji, ponekad zaboravljamo koliko su moćni i utjecajni.

"Samo ime Svijet na početku nam nije bilo genijalno”, priznaje glavna urednica Vanja Došen, “ali kad smo osmislili slogan, Svijet kakav želimo, postalo nam je super”. Svijet, kaže, želi postati vodič za sve najbolje što se u životu nudi. Vanja nam otkriva da fotomaterijal Sanaderovih žena nije jedina senzacija koju Svijet donosi u prvom broju.

Tu je i veliki piktorijal s najmoćnijim odvjetnicima u Hrvatskoj, kaže, zatim nova ljetna ljubavna priča Ante Tomića , životna priča najbogatije Hrvatice Ksenije Juhn, nevjerovatna priča najvećeg hrvatskog donatora poslije Mimare, tvrtka iz Zagreba koja je pokorila Facebook, reportaža o najekstravagantnijem hotelu na Jadranu i mnoge druge divote.

Svijet je novi magazinski projekt Nedjeljnog Jutarnjeg, tjedne revije Jutarnjeg lista, a prodavat će se isključivo uz Nedjeljni za dodatne tri kune, odnosno za nikad povoljniju cijenu od 10 kuna dobit ćete megapaket: Nedjeljni Jutarnji + Svijet.

Prvi magazin koji je Nedjeljni izdao bio je Dobra hrana koja je doživjela velik uspjeh - naklada je rasprodana u jednom danu.

“Jedva čekamo da čitatelji uzmu prvi broj Svijeta u ruke”, kaže Miran Pavić, urednik Nedjeljnog Jutarnjeg i Svijeta.

“Projekt je mjesecima pripreman u najvećoj tajnosti”, otkrio nam je Vuk Radić, jedan od urednika Nedjeljnog Jutarnjeg i Svijeta. “Htjeli smo da sve bude besprijekorno, od fotografije do dizajna. Čitatelji će odlučiti jesmo li uspjeli.” Osim Vuka, Mirana i Vanje, na projektu su još radili mnogi novinari i urednici Nedjeljnog, a istaknuli su se Vjekoslav Skledar kao urednik fotografije i Vesna Veselić kao art direktorica. U planiranju je sudjelovala i Željka Klemenčić, urednica Dobre hrane, čiji će tim za Svijet proizvoditi gastro rubriku. Razradu projekta nadgledao je Tomislav Wruss, direktor medija EPH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:48