SAMO U NOVOM SVIJETU!

EKSKLUZIVNO Katarina Radivojević: Živjet ću između Amerike i Europe dok se ne udam

Novi broj Svijeta možete kupiti na svim kioscima 21. 8. uz Nedjeljni Jutarnji i nikako drugačije, a za povoljnu cijenu od 10 kuna dobit ćete povijesno veliki paket od 204 stranice, Nedjeljni + Svijet
 Tom Dubravec / CROPIX

Odlazak u Ameriku bio je pravi korak za moju karijeru, kaže Katarina Radivojević za novi broj Svijeta, u svom prvom intervju nakon što se prošle godine preselila u New York. Beogradska glumica, koja je ostavila dubok trag i u Hrvatskoj, ispričala je sve o svom životu u Americi, a njezina fotografija je i na naslovnici drugog broja ekskluzivnog lifestyle magazina iz radionice Nedjeljnog Jutarnjeg.

Stan na East Sideu

Katarina se u Ameriku preselila u želji da ostvari veliku američku karijeru, a otkad je otišla, glumi u kazališnim predstavama i serijama. Živi u stanu na poznatom Upper East Sideu, nekoliko blokova od muzeja Metropolitan, u koji ide često, ponekad sama, kao na nedavnu izložbu dizajnera Alexandera McQueena.

Pogledajte što vas očekuje u novom broju magazina Svijet

Rad na izgovoru

Katarina ovih dana ljetuje na južnom Jadranu, a zatim slijedi povratak u New Yorku, gdje snima i glumi. Glumila je u dvije Off-Broadway predstave, Painkillers i The Weeping Game. Kaže da u Americi nije lako uspjeti, pa koristi usluge speech coacha koji joj pomaže istesati američki izgovor.

‘Moram učiti američki izgovor, iako mi kažu kako je moj naglasak simpatičan i zanimljiv’, otkriva. Ovih dana ljetuje na Hvaru, gdje je dr. Vjekoslavu Skledaru, uredniku fotografije Svijeta, pozirala za ekskluzivni fotosession.

‘Katarinu u ovakvom izdanju još nikada niste vidjeli’, kaže Vanja Došen, urednica Svijeta. ‘Fotografije su spektakularne.’

Katarina je prije odlaska u New York vladala hrvatskom i srpskom scenom: od glavne uloge u filmu Zona Zamfirova, jednog od najgledanijih filmova u regiji u posljednjih 10 godina, do 133 epizode kao junakinja hrvatske sapunice Najbolje godine.

Katarina je reporteru Svijeta otkrila kako je otišla u Ameriku jer je htjela napraviti korak naprijed u svojoj glumačkoj karijeri i kako više nije mogla zamisliti da se vrati živjeti u Beograd.

Uvijek naprijed

‘Ovo je bio logičan korak naprijed’. Kaže kako joj odgovara život između New Yorka i Europe i da će tako biti sve dok se jednog dana ne odluči na brak. Katarina gotovo godinu dana nije istupala u medijima, sve do ovog razgovora za Svijet koji je odradila s urednikom Nedjeljnog Jutarnjeg Miranom Pavićem.

Novi broj Svijeta s Katarinom na naslovnici izlazi 21. kolovoza. Svijet je magazinski projekt Nedjeljnog Jutarnjeg, tjedne revije Jutarnjeg lista, a prodavat će se isključivo uz Nedjeljni za dodatne tri kune, odnosno za nevjerojatno povoljnu cijenu od 10 kuna dobit ćete megapaket od 204 stranice: Nedjeljni Jutarnji + Svijet.

Katarina se također osvrnula na glasine da se udebljala, pojačane nedavnim paparazzo fotkama s Hvara. ‘Možda se i jesam nešto udebljala u posljednje dvije godine’, kaže Katarina i nastavlja smijući se: ‘Ali nisam primijetila da to muškarcima smeta.’

Hrpe komentara

Prvi broj Svijeta postigao je senzacionalan uspjeh na tržištu planuvši u samo jednom danu, a Nedjeljni Jutarnji tog je dana prodao gotovo 100 tisuća primjeraka. To Svijet čini jednim od najuspješnijih lifestyle magazina u povijesti Hrvatske.

‘Ponosni smo na taj uspjeh’, rekao je Mladen Pleše, glavi urednik Jutarnjeg lista, a Vanja Došen je dodala:

‘Jako smo sretni što su čitatelji tako dobro reagirali na prvi broj. Dobili smo hrpe komentara i mailova pohvala, a nadamo se da će drugi broj biti još bolji.’

Vanja i njezin urednički tim za drugi su broj pripremili niz ekskluzivnih materijala, kao što su velika životna ispovijest Zorana Mamića , koja izlazi u pravo vrijeme s obzirom na veliki Dinamov uspjeh u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Sudčeva tajna

Na 124 stranice novog Svijeta još se može pronaći pogled u tajni svijet Marinka Sudca, najvećeg hrvatskog kolekcionara, specijalni foto-report s najluksuznije jahte koja je ikad doplovila do Jadrana, nikad viđene snimke međuratnog Zagreba te velika reportaža iz najvećeg ekonomskog i turističkog čuda Europe - Turske. Uz to, Svijet donosi veliki šoping-vodič za jesen, modni editorijal, savjete za najbolju hranu i piće nakon ljetovanja, specijalni vodič za rujansko jedrenje i mnoge druge divote.

‘Sadržaj smo pripremali pomno, a produkcija je bila na najvišoj razini’, otkrio je Vuk Radić, izvršni urednik i autor istraživačke teme o svijetu Marinka Sudca. Također, svi čitatelji ekskluzivno će dobiti drugi, napeto iščekivan dio kratke priče Ante Tomića ‘Svatko je nečija budala’, čiji se prvi dio mogao pročitati u prvom broju Svijeta.

‘Nema nikakvih trikova. Za Svijet pišu najboljih autori i snimaju najboljih fotografi u Hrvatskoj’, priznala je Vanja. ‘Čitatelji su to prepoznali.’

Kako do magazina Svijet?

Novi broj Svijeta možete kupiti na svim kioscima 21. 8. uz Nedjeljni Jutarnji i nikako drugačije, a za povoljnu cijenu od 10 kuna dobit ćete povijesno veliki paket od 204 stranice, Nedjeljni + Svijet.

Povijesni uspjeh prvog broja Svijeta

Prvi broj Svijeta doživio je povijesni uspjeh na kioscima, planuvši u samo jednom danu, što ga čini jednim od najuspješnijih lifestyle magazina u povijesti.

Nedjeljni prodaje više od 100.000 primjeraka

Nedjeljni Jutarnji bilježi rast prodaje od preko 25% s obzirom na prošlu godinu, po čemu je na čelu svih europskih i hrvatskih nedjeljnih novina. Prošla dva broja Nedjeljnog prodana su u više od 100 tisuća primjeraka, čak 40 tisuća više od konkurencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 08:36