TEŠKO OBOLJELA

POMOZIMO MLADOJ ZADRANKI Antonia je ošišala svoju kosu kako bi je donirala, a na kraju je izrađena perika - za nju samu...

 Facebook

Bilo je to negdje početkom sada već prošle godine. Prekrasna mlada djevojka prekrasne duge kose čula je kako se pokrenula "Kosa ljubavi". Bio je to projekt dvije Zagrepčanke koje su od donirane kose izrađivale perike za djecu koja su tijekom liječenja, najviše od malignih bolesti, izgubila kosu. Antonia Maričić, 22-godišnja djevojka iz Zadra, ni trenutka nije dvojila: odrezat će svoju dugu kosu i donirati je za izradu perika, usrećit će nekoga svojim kovrčama.

No, ironija sudbine, kako joj Antonia tepa, htjela je nešto drugo. Nekoliko mjeseci poslije, ova mlada djevojka doznala je da boluje od maligne bolesti, Hodgkinova limfoma, i od kose koju je ošišala kako bi je donirala za periku, na kraju je izrađena perika ali za - nju samu!

Ovu priču o životnoj borbi mlade Zadranke čija su vedrina i nevjerojatno pozitivan životni stav unatoč teškoj dijagnozi postali njezin zaštitni znak i glavni suborac protiv teške bolesti, a kojoj i vi možete pomoći u humanitarnoj akciji "Životna medalja" uplatom na IBAN HR6324070003205754538 u OTP banci.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:15