Prestižna D-Marin Farr 40 Šibenik Regatta okupila najbolje europske posade

D-Marin Farr 40 Šibenik Regatta, prva regata u klasi Farr 40 u Hrvatskoj, okupila je neke od najboljih europskih posada. Među natjecateljima su njemačka jahta Struntje Ligt, koja je na regati svjetskog prvenstva održanog u Sidneyu u veljači ove godine osvojila treće mjesto, i talijanski predstavnik Enfant Terrible, jahta koja je osvojila Midwinter Championship i West Coast Championship u SAD-u protekle godine. Hrvatski predstavnik na D-Marin Farr 40 Šibenik Regatti je Berislav Vranić s jahtom Damaco. Do 21. svibnja jedrilice će sudjelovati u maksimalno jedanaest utrka vodama oko otoka Zlarina u šibenskom arhipelagu.

Farr 40 predstavlja vrhunac u klasi one-design jedrilica za utrke, okupljajući 162 broda u 18 zemalja. Klasa se, osim strogih pravila koja osiguravaju da sve jedrilice budu jednake težine, ističe i činjenicom da su vlasnici ujedno obavezni biti i kapetani svojih jedrilica. Tako se na utrkama klase Farr 40 okuplja svjetska poslovna elita, ali i predstavnici europskih kraljevskih kuća.

Geoff Stagg, osnivač i menadžer Farr 40 Organization naglasio je kako su predstavnici klase prošle godine obišli sve marine na Jadranu i odlučili se upravo za D-Marin marine u Šibeniku i Zadru koje su se pokazale kao najbolje za organizaciju ovakvog događaja. „Iznimno smo uzbuđeni što se Hrvatska pridružila elitnom društvu zemalja domaćina regata u ovoj klasi s čak dvije utrke. Hrvatska obala doista je jedna od najljepših na svijetu. Naši predstavnici i posade, od kojih su mnogi prvi puta u Hrvatskoj, oduševljeni hrvatskom obalom, kvalitetom infrastrukture, profesionalizmom i gostoljubivošću koji su ih dočekali u D-Marin Mandalini“.

Hrvatska će ove godine biti domaćin dvije Farr 40 regate. Uz šibensku, od 21. do 24. rujna 2016. godine u vodama zadarskog akvatorija održat će se D-Marin Farr 40 Zadar Regatta. Regate u klasi Farr 40 održavaju se već 19 godina u SAD-u, Australiji, Velikoj Britaniji, Italiji, Njemačkoj, Danskoj, Dominikanskoj Republici i na Bahamima. Hrvatska se pridružila zemljama domaćinima s dvije utrke koje će se, od ove godine, redovito nalaziti u kalendaru Farr 40 regata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 06:44