ČAROLIJA BLAGDANA

NAJLJEPŠI ADVENTI U HRVATSKOJ Brojni gradovi pripremili su bogate glazbene programe, gastro iznenađenja, klizališta...

 
ADVENT U ZADRU Nikad bogatiji program

Nikad bogatiji “Advent u Zadru” donosi ponešto za svakoga: od klizališta, gastronomskih kućica, koncerata do predstava i kulturnog uzdizanja u muzejima. Advent otvara Prljavo kazalište, a potom slijede velikani poput Hladnog piva, Vatre, Cubisma, Psihomodo Popa i TBF-a. Uz Đir po gradu po osiguranim prigodnim cijenama obiđite najbolje restorane, trgovine i muzeje, a potom se uputite do klizališta na Višnjiku, dječjeg adventića ili Trga Petra Zoranića, gdje vas čekaju zabave, DJ-i, klape, KUD-ovi i zborovi.

Organizatori su istaknuli da su u organizaciju uložili milijun kuna pa se nadaju da će i ove godine postići rast od 34 posto u dolascima i noćenjima, koliko su zabilježili prošle godine u adventsko vrijeme. Novost ovogodišnjeg Adventa besplatna je mobilna aplikacija koja pruža lakše i brže dolaženje do željenih informacija. Advent traje od 22. studenoga do 2. siječnja.

Iva Perin

ADVENT U VARAŽDINU Bajka na sedam lokacija

Najčarobnije doba u godini pretvara čarobni grad Varaždin u bajkovito mjesto koje poziva na druženje i uživanje. Ove godine održava se na sedam lokacija s više od 100 programa. Uputite li se prema sjeverozapadu, svakako svratite do Bijelog korza, Adventa na Stančiću, Ledene čarolije, Kuće Djeda Mraza, Zimske kreativnice i još 50-ak popratnih programa - od izložbi, predstava, božićnih koncerata, projekcija filmova, izložbi do predstava.

Siniša Sović

Od bogatog programa treba istaknuti koncerte Pavela, Crvene jabuke i Zsa Zsa, uvijek veseo božićni vlakić u koji se možete ukrcati svake subote, puštanje lampiona 20. prosinca, klizalište na više od tisuću kvadrata u perivoju Starog Grada i Kuću Djeda Mraza s VR radionicama. Advent u Varaždinu traje od 29. studenoga do 6. siječnja.

ADVENT NA RABU Najljepši otočni advent

Najljepši otočni advent traje cijeli prosinac, a donosi zabavu za sve uzraste. Advent na Rabu posebno je osmišljen kao savršena kombinacija gastronomije i umjetnosti. Udomljuje koncerte najraznovrsnijih glazbenih žanrova, likovne izložbe lokalnih i gostujućih umjetnika, brojne kazališne predstave i bogat blagdanski stol s domaćim specijalitetima.

Petar Lupić

Svratite do Raba i kupite najljepše božićne darove na božićnom sajmu, šapnite svoju želju Djedu Božićnjaku nakon što se padobranom spusti s neba, provozajte se rapskom rivom s motomrazovima ili podragajte domaće životinje u sklopu živih jaslica. Na suncem okupanom Rabu možete poslušati Giulianija, Jelenu Radan, Prljavo kazalište i Tonyja Cetinskog, ili se okušati u klizanju na Trgu sv. Kristofora. Advent traje od 30. studenoga do 31. prosinca.

Petar Lupić

ADVENT U KARLOVCU Čarolija susreta

Nakon što je prošle godine Karlovac oduševio posjetitelje iz cijele Hrvatske, udruga Izvan fokusa odlučila je i ove godine ponoviti gradivo te je dane od 14. do 30. prosinca pretvorila u čaroliju susreta za čarobni advent u Karlovcu. Središnja lokacija je novosagrađeni Glazbeni paviljon koji se pretvara u malo snježno kraljevstvo kad napada snijeg. Upravo je tada doživljaj najljepši pa se snijegu nadaju i Singrlice, Mia Dimšić, Opća opasnost, Edo Maajka, TBF, Letu štuke, Silente, Nipplepeople, Klapa Cambi i mnogi drugi koji će ozvučiti prosinačke karlovačke večeri.

Izvan fokusa

Obilje sadržaja na programu teško je nabrojati, ali svakako treba istaknuti Kuću Djeda Mraza, izložbu snježnog Karlovca KAfotka, književne čajanke, predstave za djecu i odrasle i kvizove znanja uz Marija Kovača.

ADVENT U PULI Nikad bolji koncerti

Advent je vrijeme kad središte grada postaje pješačka zona, umjesto asfalta, hoda se po zaleđenome, a ulicama odzvanjaju božićni taktovi, zvončići i smijeh. Upravo takav doživljaj najbolje možete iskusiti ako se uputite prema Istri i od 29. studenoga do 6. siječnja zakoračite u adventsku Pulu. Klizalište u središtu grada bit će besplatno prvi i zadnji dan adventa, a nemojte propustiti šetnje ulicama u potrazi za slasticom ili kakav dobar koncert.

Slaven Radolović

Ovogodišnji program obiluje brojnim žestokim koncertima koji Portaratu pretvaraju u Rocktaratu. Počinje s Vatrom pa se nastavlja s Letu štuke, Songkillers, Psihomodo pop, Urban&4 i Pips, Chips&Videoclips.

Slaven Radolović

Na Giardinima će se smjestiti 18 blagdanskih kućica, dvije pozornice, gastro kutak i Čarobna šuma za najmlađe, a pješačka zona zasjat će instalacijom “Prolaz želja” osvijetljenom svjetlosnim lukovima 50 metara duž ulice Giardini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:53