Jesen je idealno doba godina za istraživanje istoka Hrvatske: temperature su ugodne, a komaraca više nema. Osmjesi domaćina su postojano široki, a hrana fenomenalna!
Kulen
Postoje dva glavna tipa kulena i to slavonski i baranjski, a razlikuju se jer Baranjci osim mesa, češnjaka, slatke i ljute paprike te soli, stavljaju i papar, i to bijeli. Za proizvodnju kulena koriste 90% mesa prve kategorije - but, kare i lungić, a 10% je kvalitetne masnoće, odnosno tvrde leđne slanine, i to od svinja produljena tova, od 160 do 170 kg, jer što su deblje, smanjuje se kakvoća mesa. Naravno, receptura i metoda je koliko postoji i kuća, a jedna je da se nabijeni kuleni dime hladnim dimom na grabu, jasenu i bukvi jer je to bijelo drvo bez tanina i smole. Idealni uvjeti u kojima zriju su vlaga od 75 do ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....