TOP 10 TUI-ja

ŠTO GOSTI NAJČEŠĆE OSTAVLJAJU U HOTELIMA Najveća noćna mora osoblju su zaboravljene gaćice, grudnjaci i druge najintimnije stvari

 Profimedia, Ferrari
 

Jeste li prije odlaska iz hotela dobro provjerili niste li štogod zaboravili u sobi?

Prema podacima TUI-ja, velik broj gostiju iz resorta odlazi bez nekih od svojih stvari, među kojima se nalaze gadgeti, odjeća, ključevi, pa čak i osobni dokumenti. Kako bi napravili pregled najčešće zaboravljenih predmeta po hotelskim sobama, TUI-jevi 'detektivi' preroštali su podatke s kraja sezone te napravili top 10.

1. Smartphone

Iako su većinu vremena zalijepljeni za zaslone mobitela, gosti ih pri odlasku kući redovito zaboravljaju, čime je taj uređaj dospio na sam vrh ljestvice.

2. Putovnica

Da, da, priličan je broj zaboravljenih putovnica, nerijetko i po hotelskim sefovima ili ormarima, jedino što ova vrsta zaboravnosti goste najviše košta. Kako su pojasnili u TUI-ju, zaboravljena putovnica jedan je od najčešćih razloga produljenja godišnjeg odmora s obzirom na to da dobar dio gostiju činjenicu da nemaju osobne dokumenta shvati tek na aerodromu.

3. Donje rublje

Zaboravljene gaćice i grudnjaci noćna su mora hotelskog osoblja koje po skrivenim dijelovima hotelskih soba nerijetko pronalazi zaboravljene intimne komade odjeće gostiju. Logično, po takvu vrstu predmeta gotovo se nitko ne vraća.

4. Kofer

I to je moguće - napustiti hotelsku sobu bez kofera, ali u TUI-ju kažu kako do toga najčešće dolazi jer putnik obično pretpostavlja da je njegovu prtljagu do avionskog shuttlea odnio partner.

5. Dječje igračke

Jedan od češćih razloga za povratak do hotela jest onaj kad roditelji zaborave plišanog medvjedića svojeg potomka. Oni koji se po njega ne vrate, najčešće nakon povratka kući traže da im ga hotel pošalje poštom.

6. Kupaći kostimi

Klasičan primjer zaboravnosti, a badići najčešće ostanu na ogradama balkona.

7. Ključevi

U hotelima ostaju i oni od kuće i oni od automobila, a gosti to uglavnom shvate tek kad ne uspiju otvoriti vrata.

8. Nakit

Zaboravlja se sve - prstenje, ogrlice, narukvice i satovi, i to najčešće u noćnim ormarićima. Ovu vrstu zaboravnosti obično uvijek slijedi poziv u hotel i molba da se nakit dostavi poštom.

9. Oprema za kupanje

Najčešće se ostavlja ona dječja - vodeni pištolji, kantice i lopatice, ali po njih se gotovo nitko ne vraća.

10. Sunčane naočale

Najčešće zaboravljeni modni predmet, a nerijetko i prilično skup.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:20