PARTY DESTINACIJA BROJ 1

VIDEO: JEFTIN ALKOHOL, TULUMI DO JUTRA, PJEŠČANE PLAŽE, VOJSKA PROSTITUTKI... Europa dobila novu prijestolnicu grijeha!

 Profimedia
 

Britanci željni razuzdanih tuluma te uživanja u drogi, piću i prostitutkama sve više putuju u bugarsko ljetovalište Sunčana obala, a The Sun piše da bi to mjesto moglo zamijeniti španjolsko ljetovalište Magaluf, dosadašnju omiljenu destinaciju partijanera iz cijele Europe.

Sunčana obala nalazi se na obali Crnog mora, a već je sada poznata po živahnom noćnom životu i zabavnim sadržajima na vodi. Više od 281 tisuće Britanaca 2017. je godine posjetilo Bugarsku, s tim da je većina njih otišla na Sunčanu obalu.

Tourists enjoy a walk on a street in the Black Sea resort of Sunny Beach, some 400km (248miles) east of Sofia July 19, 2012. A suicide bomber carried out an attack that killed seven people in a bus transporting Israeli tourists in Bulgaria, the interior minister said on Thursday, and Israel said Iranian-backed Hezbollah militants were to blame. According to local media most of the Israeli tourists were en route to a holiday in Sunny Beach.  REUTERS/Stoyan Nenov (BULGARIA - Tags: CRIME LAW TRANSPORT) - GM1E87K04N801
Stoyan Nenov / REUTERS
Sunčev breg

Britanci koji su kao sezonci radili u dekadentnom balkanskom ljetovalištu rekli su da su tamo vidjeli nevjerojatne stvari - masovnu golotinju, tučnjave na javnim površinama i ekscese pod utjecajem alkohola. Naime, na Sunčanoj obali pola litre piva košta manje od jedne funte (8,58 kuna), a par može večerati i popiti bocu vina za 20 funti (171,48 kuna).

"Vidio sam ljude koji su zaspali u klubovima i na stvarno čudnim mjestima. Znao sam vidjeti i kako ljudi lome i iščašuju gleženjeve jer bosi hodaju po ulicama. Neki bi se i porezali na staklo", rekao je 23-godišnji John Magliton. "Klub u kojem sam ja radio dopuštao je ljudima da goli plešu pa su ti isti znali padati sa stolova i šankova, što je dosta čudno, ali je dio 'ponude'. Ta slogan mu je: 'Jedino mjesto gdje goli možete plesati na šanku'. Jedne minute normalno plešete u klubu, a druge vidite da su muškarci i žene potpuno goli."

Sunčana obala sagrađena je namjenski i prepuna je noćnih klubova, kockarnica, restorana i kafića, koji su raspoređeni po glavnoj ulici, a klubovi posjetiteljima nude tulume s pjenom i bojama te cjelonoćne rave zabave.

Wizzard / JAVNA DOMENA
Wizzard / JAVNA DOMENA

Ljetovalište su ove godine pohodili brojni seksualni djelatnici koji su htjeli zaraditi na britanskim turistima. Naime, prostitucija je u Bugarskoj legalna, ali je zabranjen njezin organizirani oblik, kao što su bordeli i svodništvo. Vjeruje se, međutim, da prostitucija svejedno povezana s bugarskim zločinačkim podzemljem. Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije upozorilo je sve Britance koji ovog ljeta planiraju posjetiti prostitutke da pripaze.

"Zaprimili smo brojne dopise o pljačkama i fizičkim napadima na britanske državljane koje su izvele prostitutke i njihovi čuvari", stoji u upozorenju. "Zaobiđite parkirališta, plaže i loše osvijetljenih mjesta. Turisti su se često našli na udaru striptiz klubova koji su im izdavali prevelike račune i prijetili nasiljem ako ih ne podmire."

Bugarske su se vlasti prije dvije godine počele boriti protiv bučnih alkoholiziranih turista, a policija učestalo vrši racije u noćnim klubovima i na glazbenim festivalima. Neki su klubovi nakon intervencija snaga sigurnosti čak i zatvoreni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:55