HIT DESTINACIJA

VIDEO: POPULARNA BRITANSKA EMISIJA VEČERAS POSVEĆENA DUBROVNIKU Poznati glumac i komičar predstavit će milijunima svoj pogled na jadranski biser

 Screenshot / YouTube
 

Na britanskom TV kanalu Channel 4 u ponedjeljak navečer bit će prikazana prva epizoda devete sezone popularne emisije Travel Man u cijelosti posvećena Dubrovniku i njegovoj regiji, iz kojih će razne zanimljivosti predstaviti poznati glumac i voditelj Richard Ayoade te komičar Stephen Merchant.

O tome su u ponedjeljak izvijestili iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ), dodajući da će u toj emisiji poznati dvojac predstaviti kulturno-zabavne sadržaje, enogastronomiju, aktivni odmor, znamenitosti i druge sadržaje iz Dubrovnika i okolice.

Očekujući da će to pridonijeti daljnjoj prepoznatljivosti Hrvatske na britanskom tržištu, direktor HTZ-a Kristjan Staničić i direktorica dubrovačke Turističke zajednice Romana Vlašić ističu i da s tog tržišta iz godine u godinu i Hrvatska i Dubrovnik bilježe pojačanu potražnju.

"Iz Velike Britanije u dosadašnjem dijeli ove turističke godine bilježimo porast turističkog prometa od 4 posto, a vjerujemo da će dodatno zanimanje potaknuti i emisija Travel Man na Channel 4, koji je uz BBC najgledaniji britanski TV kanal", poručio je Staničić, dodajući da emisiju prati više od dva milijuna gledatelja u Velikoj Britaniji, ali i više milijuna u SAD-u, Kanadi, Australiji i Indiji, a to je potvrdila i direktorica producentske tvrtke North One TV koja producira Travel Mana Nicola Silk.

"Dubrovnik je odabran zbog svoje inspirativnosti, što je i inače glavni motiv za odabir destinacije koje predstavljamo u emisiji, ali i zbog nevjerojatne potražnje za tom destinacijom na britanskom tržištu. Dubrovnik sadrži idealnu kombinaciju povijesti, kulture i sunčanog vremena te je sjajan izbor za premijeru devete sezone emisije", poručila je Silk, naglašavajući da su Dubrovčani oduševili gostoprimstvom i znanjem o destinaciji.

Najavila je i da će se sigurno ponovno vratiti u Hrvatsku i nastaviti otkrivati druga mjesta i gradove.

U Travel Manu se prikazuju najatraktivnije svjetske destinacije poput Barcelone, Beča, Istanbula, a u epizodi o Dubrovniku Ayoade i Merchant obilaze lokacije iz serije 'Igra prijestolja', kušaju stonske kamenice, istražuju padine Srđa, odlaze u potragu za kravatom nadahnuti povijesnim simbolom zemlje, pridružuju se paunima na Lokrumu, posjećuju hotele te kroz interakciju s lokalnim stanovništvom otkrivaju Dubrovnik kao autentičnu destinaciju raznovrsne turističke ponude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:50