POMAŽU DJECI

VIDEO: ZVIJEZDE TURISTIČKOG SPOTA POKAZALE VELIKO SRCE Odrekli se zarade od snimanja, a 500.000 kuna donirali u humanitarne svrhe

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.12.2017. u 14:16

Screenshot / YouTube

 

Novi promotivni spot Hrvatske turističke zajednice kao glavne aktere privukao je niz poznatih osoba, sportaša i umjetnika, koji su u snimanju spota sudjelovali bez financijske naknade. Stoga je HTZ osigurala iznos od 500.000 kuna za humanitarne svrhe, a svaki od sudionika u spotu dobio je priliku u svoje ime donirati iznos od 50.000 kuna. Luka Modrić, Mario Mandžukić, Dejan Lovren, Dario Šarić i Maksim Mrvica već su to učinili.

 

Luka Modrić podržao je rad Udruge za autizam Zadar, Mario Mandžukić donirao je Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Regoč iz Slavonskog Broda, Dejan Lovren Društvu za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece Mali zmaj iz Zagreba, Maksim Mrvica donaciju je usmjerio Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac iz Šibenika. Dario Šarić odlučio je iznos od 50.000 kuna podijeliti na nekoliko ustanova, odnosno Udruzi slijepih Šibensko-kninske županije, Udruzi za pomoć djeci s poteškoćama u učenju Izvor ljubavi, Udruzi za pomoć osobama s invaliditetom Aurora, Udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama Kamenčići, Centru za rehabilitaciju Roman obitelj te Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj ulici.

Cjelokupni projekt novog promotivnog spota Hrvatske turističke zajednice prepoznao je i Hrvatski olimpijski odbor koji je, u sklopu održane svečane dodjele nagrada ‘Veliki dan hrvatskog sporta’, posebnu nagradu za najuspješnije promicatelje Hrvatske u svijetu dodijelio vrhunskim sportašima iz spota, poznatim i priznatim osobama izvan granica Hrvatske -  nogometašima Luki Modriću, Ivanu Rakitiću, Mariju Mandžukiću, Mateu Kovačiću, Dejanu Lovrenu, te košarkašu Dariju Šariću i tenisaču Marinu Čiliću.

‘Hvala još jednom svim akterima spota koji su se spremno bez naknade odazvali pozivu Hrvatske turističke zajednice i snimili do sada najgledaniji promotivni hrvatski turistički spot’, rekao je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić naglasivši kako je izuzetno ponosan na zajedništvo cijelog tima koji je omogućio da ovaj projekt istovremeno bude vrlo uspješan, ali što je najvažnije da ima i humanitarni karakter.

Novi promotivni spot HTZ-a sniman je na različitim prepoznatljivim hrvatskim lokacijama s ciljem dodatnog pozicioniranja Hrvatske na međunarodnom tržištu, ali i s ciljem promocije posebnih oblika turističke ponude, poput kulturne i povijesne baštine, eno-gastronomije, aktivnog odmora, nautike, prirodnih ljepota i drugih segmenata hrvatskog turizma. Do sada je novi promotivni spot, samo na društvenim mrežama Hrvatske turističke zajednice, pogledalo preko 7 milijuna ljudi.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo