SKLIZAK TEREN

'MASTURBACIJA NA POSLU JE ODLIČNA ZA BOLJU KONCENTRACIJU' Psiholozi tvrde da povećava učinkovitost, no upozoravaju i na veliki nedostatak te ideje

 Profimedia, DEFD

Nedavno je na portalu Ravishly objavljen članak koji je izazvao brojne rasprave, a u kojem autorica masturbaciju naziva ‘novom pauzom za cigaretu na poslu’. Smatra da se tako može ublažiti stres i potaknuti kreativnost. Ipak, ne radi se samo o njezinom mišljenju jer je prošlogodišnje istraživanje tvrtke Guyfi, koja je postavila kabine za masturbaciju za muškarce u New Yorku, pokazalo da čak 40% zaposlenih u tom gradu masturbira na poslu.

Tragom tih podataka britanski Metro postavio je pitanje psiholozima - je li to uopće dobra ideja kad je u pitanju poslovno okruženje i produktivnost.

Profesor psihologije na Sveučilištu Nottingham Trent, Mark Sergeant, rekao je da masturbacija na poslu može biti vrlo učinkovita i ‘odličan način za ublažavanje napetosti i stresa’. Smatra da pauze za masturbaciju mogu djelovati i kao odlična motivacijska ‘nagrada’, a zaposlenici se imaju čemu ‘veseliti’.

S njim se slaže i psiholog i životni trener dr. Cliff Arnall: ‘Očekivao bih da masturbacija rezultira boljom koncentracijom, manjom agresivnošću i s više smijeha. Ono što je sigurno da takva pauze može poboljšati koncentraciju.’

Arnall ipak brine vrijeme koje bi se za to utrošilo te može li takva akcija dovesti do orgazma. Upozorava da nemogućnost postizanja orgazma može dovesti do još veće frustracije, a tu je i problem vremenske stiske. Također, takvo ponašanje moglo bi dovesti do neprimjerenog ponašanja na poslu, kaže.

S njim se slaže i Sergeant koji kaže da ‘odobravanje bilo kakvog seksualno otvorenog ponašanja u poslovnoj sredini može biti sklizak teren koji može otvoriti vrata drugim, neprihvatljivim oblicima seksualnog ponašanja, kao što je napastovanje, a koji bi zaposlenici tad mogli doživjeti kao prihvatljivo’.

Psiholozi također ističu da ideja o masturbaciji na poslu može inicijalno dovesti do dekoncentracije posebno stoga što se radi o tabu temi, intimnoj stvari koja se ne bi trebala dijeliti u poslovnoj sredini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:29