OBRAČUN

SUKOB U ZAGREBAČKOJ STAMBENOJ ZGRADI Tko to tamo stenje? Susjedi se pobunili protiv preglasne sustanarke, a onda im je svima stigao živopisan odgovor

    AUTOR:
    • Tomislav Novak

  • OBJAVLJENO:
  • 03.01.2018. u 23:50

Ni đavo nema tako oštre oči kao susjedi, zapisao je jednom njemački nobelovac Heinrich Boll. A ako pitate susjede u jednoj stambenoj zgradi u Zagrebu, isto se može reći i za njihove uši.

Na panou u prizemlju njihova ulaza uz one tipične tehničke i općenite obavijesti o kućnom redu dočekalo ih je, naime, upozorenje ljute susjede ili susjeda upućeno očito preglasnoj djevojci u zgradi.

“Ljubazno molimo susjedu da prestane stenjat kao kobila”, stoji u poruci koja počinje pristojno, po svim zlatnim pravilima bontona, a završava kao pasivno agresivni izljev bijesa. Ali nije to sve. Molba je ubrzo dobila odgovor nekog od susjeda, očito verziranog u latinskom.

“Amor vincit omnia”, citira tip Vergilijevu “ljubav pobjeđuje sve” pa nastavlja: “a i tebi svaki k.... smeta. Mala, udri jače, svi smo uz tebe”. Autor je dodao i malo srčeko na kraju. Ovakvo “dopisivanje” među susjedima nije rijetkost, internet je prepun duhovitih i bizarnih prepiski, ali preporuke stručnjaka (da, postoji i istraživanje o tome) je da se nesporazumi uvijek rješavaju licem u licem.

A na možebitnom kućnom sastanku stanara ovdje moglo bi se potegnuti i pitanje kvalitete izolacije. Jer zidovi su, čini se, pretanki. Znate kako kažu: dobar susjed je zlata vrijedan. Dok god nije preglasan.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo