KULINARSKE ČAROLIJE

STARI TRIK ZA GULJENJE ČEŠNJAKA KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI Bit ćete gotovi za samo 20 sekundi, a prsti vam neće smrdjeti

 Screenshot

Koliko god obožavali češnjak, rijetko tko uživa u mirisu koji ostavlja na prstima nakon guljenja i rezuckanja. Već odavno postoje drobilice za češnjak koje možete koristiti ako ga ne volite sitniti nožem, no kontakt prilikom čišćenja nismo mogli izbjeći.

Trik koji je demonstriran u videu doista nije kompliciran, ne zahtijeva neke posebne aparate niti sposobnosti, a nije ni nov, premda uvijek ima onih koji za njega još nisu čuli.

Sve što će vam trebati je glavica češnjaka i staklena teglica s poklopcem. Cijelu glavicu samo ubacite unutra i protresite. Nakon desetak sekundi otpast će gornji, čvrsti dio koji možete izvaditi da ne smeta, a vi nastavite tresti teglicu. Brzo ćete primijetiti da je sva kora otpala.

Ako nemate teglicu pri ruci, možete iskoristiti dvije metal...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 02:52