ALEXA GUARD

AMAZONOVA DIGITALNA ASISTENTICA ALEXA OD SADA ČUVA VAŠ DOM KAD VAS NEMA Ako čuje zvuk razbijanja prozora ili detektor dima, poslat će vam obavijest

Amazonova Alexa
 Elijah Nouvelage / REUTERS

Amazonova digitalna asistentica Alexa od sada može preko zvučnika Echo osluškivati je li vam netko ušao u stan ili kuću kada vas tamo nije bilo, piše The Independent. Primjerice, ako zvučnik Echo čuje zvuk razbijanja stakla i detektora za dim, on će ga snimiti te će taj zvučni zapis poslati vlasniku.

Opcija u pitanju zvat će se Alexa Guard, a korisnici će je moći upaliti tako što će Alexi riječima "Alexa, I'm leaving" reći da izlaze iz kuće ili stana. Nakon što Alexa primiti tu uputu, počet će slušati i prijavljivati svaku neobičnu pojavu.

Alexa će također moći nasumično paliti i gasiti svjetla u kući kako bi stvorila iluziju da u kući nekoga ima. Digitalna asistentica će se uz to moći povezati i sa sustavima za uzbunu kako bi osigurala da svi sigurnosni sustavi rade kako treba i surađuju. Iz Amazona najavljuju da će Alexa moći prepoznati šapću li ljudi te će ih prisluškivati bez da ikoga probudi.

Tvrtka kaže da su obje opcije oslanjaju na naprednoj umjetnoj inteligenciji koja je posebno obučena za prepoznavanje takvih zvukova i reagiranje na iste.

Alexa će uz sve to početi i pratiti kako koristite svoj dom te će vam ukazati na svaku devijaciju od norme. Primjerice, ako uoči da idete u spavaću sobu bez da ste ugasili svjetlo u dnevnoj sobi, pitat će vas trebali to svjetlo ugasiti te će ga u slučaju potvrdnog odgovora ugasiti svjetlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:11