IZAZOV PRIHVAĆEN

ELON MUSK IZBRISAO VLASTITI I PROFILE OBJE SVOJE TVRTKE Na Googleu ogroman skok broja pretraga riječi 'delete Facebook'...

Elon Musk
 Shannon Stapleton / REUTERS

Elon Musk, direktor Tesle i SpaceX-a, uklonio je Facebook profile obje tvrtke, ali i svoj privatni, nakon izazova koji su mu na Twitteru uputili drugi korisnici, piše The Verge. Svaka od tih stranica imala je otprilike 2,6 milijuna obožavatelja, odnosno sljedbenika.

Musk je naočigled odluku o uklanjanju donio tijekom Twitter rasprave tijekom koje je odgovorio na objavu Briana Actona, suosnivača WhatsAppa i osnivača neprofitne organizacije Signal Foundation.

"Što je Facebook?", odgovorio je Musk na Actonu. Odmah nakon toga jedan od Muskovih sljedbenika tražio je od direktora Tesle i SpaceX-a da obriše SpaceX-ovu stranicu s Facebooka ako je "muškarac". Musk je ustvrdio da nije znao ni da postoji, ali da će obrisati stranicu.

Drugi je korisnik tada Musku pokazao da je SpaceX-ova Facebook stranica još uvijek aktivna, na što je Musk odgovorio da će ubrzo nestati. Na sličan su ga način podsjetili da je Teslina stranica također još uvijek aktivna. Musk je rekao da "izgleda loše". Čini se da je Musk, kako bi poslao poruku da se uistinu ne šali, obrisao i profil Solar Cityja te vlastiti profil.

Pretpostavlja se da je ovdje posrijedi ipak samo šala te da Musk profile nije obrisao već samo deaktivirao. Unatoč toj mogućnosti, činjenica da trenutno da Facebooku nisu prisutni ni Musk ni njegove tvrtke ne izgleda dobro za čelnog čovjeka Facebooka Marka Zuckerberga.

Prema podacima Googlea, broj pretraga riječi "delete Facebook" ovog je tjedna skočio na najvišu razinu u posljednjih pet godina. Porast u popularnosti te konkretne pretrage proizvod je skandala koji je izbio zahvaljujući otkriću da je tvrtka Cambridge Analytics ilegalno prikupila više od 50 milijuna profila Facebookovih korisnika.

Treba napomenuti da Musk nije obrisao i Instagram profile svojih tvrtki unatoč tome što je Facebook vlasnik Instagrama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:36