PROPAST

FINANCIJSKI KRAH DJEVOJKE KOJA JE HTJELA POSTATI INFLUENSERICA NA INSTAGRAMU 'Spiskala sam sve, umislila sam da sam Carrie iz Seksa i grada'

Lissette Calveiro
 Lissette Calveiro / INSTAGRAM

Željela je biti poznata i slavna. Prava zvijezda društvenih mreža. Sanjala je da će živjeti poput Carrie Bradshaw iz serije Seks i grad. Lijepe cipele i haljine u ormaru, tulumi s pozivnicom i podeblji bankovni račun.

Lissette Calveiro to međutim nije uspjelo, a za New York Post je otkrila da se zbog svojih želja sada nalazi u vrlo lošoj financijskoj situaciji.

Danas 26-godišnjakinja 2013. godine preselila se iz Miamija u New York kako bi mogla raditi kao pripravnica.

Njezine su objave na Instagramu možda izgledale glamurozno, no njezin pravi život bio je sve samo ne to. Novci koje je zarađivala kao pripravnica bili su dovoljni samo za plaćanje javnog prijevoza do posla pa je Calveiro s ciljem stvaranja iluzije na Instagramu, počela trošiti ušteđevinu i plaću koju je zarađivala radeći drugi posao.

Calveiro se najzad morala vratiti u Miami, no čak i kad se vratila te dobila posao u marketingu njezine su je želje gurale sve dublje i dublje u dugove. U jednom je trenutku bila u minusu 10 tisuća dolara (oko 60 tisuća kuna).

- Kupovala sam odjeću za "savršeni Instagram", rekla je Calveiro. - Živjela sam iznad svojih mogućnosti. Živjela sam laž i dug mi je visio nad glavom, dodala je.

Unatoč tome što je imala relativno prosječna primanja, Calveiro je priznala da je mjesečno trošila puno novaca kako bi na fotografijama uvijek bila različito odjevena. Nekad je mjesečno znala potrošiti i tisuću dolara (oko 6.000 kuna) na dizajnerske torbice i putovanja.

- Snapchat ima (geo) filtere (koji služe kao digitalni žigovi u putovnici) i ja sam ih htjela skupiti barem 12, rekla je Calveiro. - Ako pogledamo pobliže situaciju, veći dio putovanja na koja sam išla 2016. godine otpada na promociju na Instagramu, dodala je.

Događaj koji je Calveiro pomogao da se spusti na zemlju je dobitak posla u New Yorku krajem 2016. godine.

- Znala sam da neću preživjeti ako nastavim sa svojim navikama, rekla je.

Calveiro je smanjila broj objava na Instagramu, uselila u stan s cimericom i stavila ograničenje na tjednu potrošnju.

Friško štedljiva PR-ovka je uz pomoć tih koraka za 14 mjeseci otplatila svoj dug. Calveiro sada živi u Sohou te priznaje da joj je žao što je toliko novca potrošila na Instagram objave. Brine se, kaže, da Instagram negativno utječe na mlade djevojke.

- Nitko ne priča o svojim financijama kada je riječ o (Instagramu). Brinem se zbog toga koliko je djevojkama stalo do imidža. Imala sam puno prilika za štednju, a mogla sam taj novac i drukčije potrošiti, pojašnjava Calveiro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:19