NOVI MODEL

FOTO: SAMSUNG U MUZEJU ILUZIJA PREDSTAVIO NOVI PAMETNI TELEFON Na hrvatskom tržištu Galaxy A8 moći će se kupiti od petka

 Promo
 

Samsung je u utorak u zagrebačkom Muzeju iluzija predstavio svoj novi pametni telefon iz srednjeg ranga, Galaxy A8 (2018), čije su prethodne generacije bile među najprodavanijim modelima te južnokorejske tvrtke na hrvatskom tržištu.

S ovogodišnjim modelom Samsung je konsolidirao liniju A, koja je dosad bila podijeljena na A3, A5 i A7. Sada su na raspolaganju A8 i A8+, što odgovara trenutnoj Samsungovoj nomenklaturi (modela A8+ zasad nema u Hrvatskoj).

Promo
Denijal Jakupović, Iva Šulentić i Milan Vujović

Osim toga, Galaxy A8 dio je danas prevladavajućeg trenda izduljenih ekrana, s omjerom stranica 18,5:9 i minimalnim bridovima oko zaslona. Telefon dizajnom podsjeća na Samsung S8, ima staklenu poleđinu, USB-C utor i utor za slušalice na dnu, dok je zvučnik s desne strane telefona.

S dijagonalom ekrana od 5,6 inča, Galaxy A8 ima i gotovo idealne dimenzije, kod kojih je korištenje jednom rukom krajnje jednostavno.

Promo

Samsung je, čini se, nešto i naučio iz katastrofalnog smještaja senzora za otisak prsta na lanjskim modelima, pa je on sada ispod leće kamere, umjesto pokraj nje. Nalazi se niže na kućištu i točno na sredini, tako da ga je puno lakše dosegnuti i intuitivnije pogoditi. Možda bi bilo bolje i da senzor nije pravokutan, nego okrugli ili barem u obliku kvadrata, ali treba biti zahvalan i na ovome.

Promo

Već od prethodne generacije krenulo je približavanje linije A Samsungovim flagship modelima. Pa tako i ove godine A8 ima AMOLED zaslon Full HD+ rezolucije (2220 X 1080 piksela), vodootporno kućište, 16-megapikselnu kameru s otvorom blende f/1.7, 4 gigabajta RAM-a, 32 gigabajta memorije i prvi je Sasmungov telefon izvan flagship obitelji koji podržava njihov sustav za virtualnu stvarnost Gear VR…

Promo

Nažalost, i cijena je prilično visoka - 3799 kuna. Samsung kao posebnu značajku telefona ističe dvostruku selfie kameru (16 + 8 megapiksela, f/1.9), što omogućava bokeh efekt. U Hrvatskoj će Galaxy A8 biti dual SIM telefon, sa zasebnim utorom za microSD karticu, preko kojih se memorija može proširiti za još 256 gigabajta.

Promo
Promo

Samsung Galaxy A8 (2018) u Hrvatskoj će se početi prodavati u petak 19. siječnja kod sva tri telekoma i brojnih trgovaca, a bit će dostupne tri boje - crna, orhideja siva i zlatna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:19