PROTIV GOOGLEA I APPLEA

Microsoft predstavio vlastitu verziju mobilnog operativnog sustava

Sve recenzije novog sistema govore kako je Windows Phone 7 nešto sasvim neočekivano od Microsofta te da potpuno drugačiji od prijašnjih verzija

Nakon što je Google s Nexus Oneom ušao u konkurenciju Appleovu iPhoneu , svog konja za trku u ponedjeljak je na Mobile World Kongresu 2010 predstavio i Microsoft.

Novi je operativni sistem za mobilne telefine, Windows Phone 7 Series, službeno prezentirao Microsoftov potpredsjednik i direktor Windows Phone Program Managementa, Joe Belfiore.

- Naš je cilj bio stvoriti moderni mobilni telefon koji će najviše odgovarati ljudima s kompleksnim životnim ritmom. Željeli smo pametni dizajn koji korisnika stavlja u samo središte iskustva - objasnio je Belfiore.

Prvi testovi Windows Phone 7 Series naglašavaju koliko je taj sistem drugačiji od prijašnjih inkarnacija Windows Mobilea.

Sistem ima podršku za Xbox Live i Zune te više nema 'Start' ekran koji je podsjećao na iskopirano sučelje klasičnih Windowsa na računalima.

Manji je ekran mobitela u ovom slučaju podijeljen na 'kvadratiće', odnosno veliku dugmad koja se pomiče okomito te je prilagodljiva. Također, moguće je dodavati i razne widgete.

- Ovo je sasvim drugačiji operativni sistem, ništa na što smo već navikli od Microsofta. Potpuno je novo sučelje, nešto neviđeno. Ovako nešto sigurno niste ranije koristili - stoji u recenziji na portalu Engadget .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 15:32