LULZ SECURITY PRIJETI

Na pomolu je rat hakera: Napadnuta je Sega i sada slijedi velika osveta

Skupina koja je srušila Sony, CIA-u i američki Senat želi pomoći Segi jer je vole zbog legendarnih igračih konzola

Megakompanija Sony je u travnju doživila hakerske napade u kojima je oštećeno nekoliko milijuna korisnika, čiji su podaci kreditnih kartica ukradeni, a sada je na udaru bila i Sega, koja je zbog napada privremeno ugasila mrežu.

Iako brojevi kartica nisu ukradeni, Sega nije dobro prošla jer svaka sekunda bez mreže znači za njih mnogo novca. Posebno jer trenutno žive isključivo od igara. Nekada su bili najmoćniji u svijetu video igara, ali nakon što nisu pratili tempo igračih konzola, 2001. godine su odlučili producirati igrače naslove, ali i sami proizvoditi igre. Tako u njihovom asortimanu trenutno možete pronaći Sonic The Hedgehog, Virtua Tennis, a produciraju i poznati serijal Football Manager.

Baš zbog prošlosti i takve sadašnjosti, Segi su odlučili pomoći upravo hakeri koji su napali Sony, CIA-u i američki Senat. Riječ je o Lulz Securityju, čiji članovi su bili veliki zaljubljenici u Segine igrače konzole pa pristupaju problemu s emotivne strane. Kako bi pojasnili zašto žele pomoći Segi, ali i zašto uopće djeluju na način na koji djeluju, javili su se priopćenjem.

- Svjesni smo da nas mnogo ljudi mrzi zbog toga što hakiranjem, ali nas to zabavlja. Mogli smo koristiti podatke koje smo otkrili kada smo hakirali Sony, ali mi smo ih umjesto toga objavili. Svjesni smo i da nas mogu uhititi, ali nije nas ni za to briga. Sada želimo osvetiti Segu koju iznimno cijenimo - stoji u priopćenju.

Naravno, osveta će biti hakerskog tipa . Neće ih prijaviti policiji već će ih napasti na području kojemu djeluju - onom virtualnom. Kakve će to posljedice izazvati, teško je prognozirat, ali stručnjaci vjeruju kako je na pomolu hakerski rat u kojem će žrtve biti korisnici i brojne kompanije poput Sonyja i Sege.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:50