LOŠA PROPAGANDA

Nacistički profili slobodno i bez problema ušli na Twitter

Najpopularniji mikroblogerski servis, Twitter, našao se na udaru medija nakon što se među njemačkim korisnicima proširio 'tweet' koji upozorava na pojavu nacističkih profila.

- Upozorenje, naci-svinje na Twitteru! @Heil_Hitler_88 Molimo vas blokirajte #nazi #block #rt Molim vas - stoji napisano na profilu korisnika @KeinGott.

Problem je, međutim, u tome što bi takav profil bio proglašen ilegalnim i obrisan u pitanju sekundi da se Twitter nalazi u Njemačkoj, no ne nalazi.

Ovako se Twitter nalazi pred mogućnošću odlaska na sud gdje bi čelnici morali objasniti zašto se automatski ne filtrira i blokira nacističke materijale koji kruže naokolo. Pogotovo, jer se radi o vrlo osjetljivoj temi za koju postoje i karakteristični antinacistički zakoni.

Slična se stvar bila dogodila Ebayu, stranici za internetsko trgovanje, koja je morala blokirati prodaju nacističkih uspomena na području Njemačke. I Facebook je također bio zahvaćen problemom nacizma koji se manifestirao osnivanjem grupe koja negira postojanje holokausta.

No, čelnici Twittera barem za sada, čini se, nisu primijetili, ili im ne smeta, spominjanje nacističkih simbola i ideologija na njihovoj stranici.

Upravo su se zato njemački Twitteraši organizirali te jednostavnim širenjem poruke (retweet) uspjeli zaustaviti 'nacističku pošast' na svom omiljenom mirkoblogerskom servisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:23