INTERNET EXPLORER 9

Najsigurniji i najbrži preglednik stigao na tržište

Nakon višemjesečnog razvoja, Microsoft je u ponedjeljak, 14. ožujka, u distribuciju pustio najnoviju verziju svog Internet preglednika: Internet Explorer 9. Internet Explorer 9 donosi mnoge novosti u odnosu na prethodnika i staje ravnopravno uz bok svim ostalim preglednicima na tržištu.

Testnu verziju Internet Explorera 9 preuzelo je preko 40 milijuna korisnika, koji su mahom izuzetno zadovoljni mogućnostima i kvalitetom nove verzije Internet Explorera. Internet Explorer 9 je opravdao status najsigurnijeg Internet preglednika na tržištu, istovremeno drastično povećavajući brzine otvaranja stranica i zahtjevnih sadržaja.

Jedna od najvećih novosti je podrška za hardversku akceleraciju. To znači da će novi Internet Explorer koristiti snagu grafičke kartice korisnikovog računala kako bi što brže prikazao zahtjevniji sadržaj. U odnosu na konkurente, zahvaljujući hardverskoj akceleraciji, Internet Explorer 9 pokazuje duplo bolje rezultate što ga čini najbržim preglednikom na tržištu. Uključena je i gotovo stopostotna podrška za najnovije tehnologije prikaza web stranica, poput HTML5 i CSS3. To za krajnjeg korisnika znači savršen i brz prikaz web stranica.

Jednostavniji, ugodniji rad

Velike promjene dogodile su se i u vanjskom izgledu. Cijeli prozor Internet Explorera 9 je sada puno jednostavniji i ugodniji za rad. Korisnici će prvo primijetiti da je gornji dio prozora drastično promijenjen i da zauzima puno manje vertikalne površine. Po prvi put su polja za pretraživanje i upisivanje adrese spojena u jedno polje. Na taj način, ako korisnik u polje unese adresu web lokacije, otvorit će mu se ta lokacija; ako unese pojam za pretraživanje ili nepotpunu adresu pokrenut će pretraživanje pomoću trenutno odabrane tražilice.

Svi najvažniji elementi, poput gumba za navigaciju, jedinstvenog polja za pretraživanje i upisivanje adrese, kartica i gumba za pokretanje opcija se sada nalaze u jednom retku. Novost je i to da je svoje omiljene web lokacije moguće prikačiti na programsku traku, kao programe. Na taj način, korisnici do svojih omiljenih lokacije dolaze jednim klikom na ikonu koja im se uvijek nalazi vidljiva. Također, mnoge web lokacije su kreirale i posebne prečace. Na primjer, ako korisnik u programsku traku prikači Facebook, desnim klikom na ikonu u programskom traci je moguće doći do nekih najkorištenijih funkcija i lokacija na Facebooku, poput liste poruka.

Nezavisna testiranja potvrdila prednosti

Ugrađen je i jedinstveni prozor za preuzimanje datoteka, koja prikazuje popis svih datoteka koje korisnika preuzima ili je preuzeo sa Interneta i koji u sebi ima ugrađen softver za prepoznavanje potencijalno zlonamjernih datoteka, što dodatno pridonosi sigurnosti Internet Explorera 9.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:21