VIZUALNI EFEKTI NA VRHUNCU

Nevjerojatno realističan VIDEO: Možete li vjerovati da ovi limuni nisu stvarni?

 Alex Roman
Nevjerojatne snimke u visokoj rezoluciji su CGI (Computer Generated Imagery), isti onaj kakav se koristi za vizualne efekte u svim današnjim holivudskim blockbusterima

Iako se na prvi pogled čini kao samo još jedna u nizu prelijepih reklama, umjetnička, prekrasno snimljena i režirana od strane profesionalca, ova reklama je u biti mnogo više.

Promocijski materijal za široku garnituru kuhinjskih elemenata izrađenih od granita je više od niza odlično koreografiranih snimaka padajućeg voća i povrća preko sjajno ulaštenih površina.

Naime, ova reklama u potpunosti je snimljena uz pomoć kompjutera, od početka do kraja.

Nevjerojatne snimke u visokoj rezoluciji su čisti CGI (Computer Generated Imagery), isti onaj kakav se koristi za vizualne efekte u svim današnjim holivudskim blockbusterima. Video-materijal je djelo priznatog umjetnika Alexa Romana, a njegov rad je na internetu pogledalo na desetke tisuća ljudi.

Pokušate li analizirati svaki kadar videa, nemoguće je razaznati kako se ne radi o stvarnim rajčicama, limunima, itd., već kompjuterski potpis postane jasan tek nakon što se 'leteće' povrće i voće pri padu na kuhinjske elemente razbije poput stakla.

CGI tehnologija se koristi jer je kompjuterske efekte moguće kontrolirati, za razliku od procesa ovisnih o zakonima fizike. Uz to, u filmskoj industriji više nije potrebno graditi minijature za snimanje efekata, ili zapošljavanje velikog broja ljudi prilikom snimanja masovnih scena.

Roman je u digitalnom svijetu otprije poznat svojim video uratkom o arhitekturi "The Third and Seventh" koji je također postao nezaobilaznim internetskim hitom.

"Želio sam podijeliti moj posljednji uradak: TV reklama od 60 sekundi za brand Silestone. Nadam se da će vam se svidjeti", napisao je Alex prilikom objavljivanja novog videa.

CG kadrovi napravljeni su uz pomoć profesionalnih softvera 3dsmax, Vray i AE, dok je proces editiranja odrađen uz pomoć Premiera - napisao je autor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:31