HALMED

Od sada i najmanju sumnju u nuspojavu nekog lijeka možete prijaviti putem nove aplikacije

 iStock / iStock

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) predstavila je mobilnu aplikaciju za prijavljivanje sumnji na nuspojave lijekova, kojom se omogućuje svim korisnicima lijekova da na jednostavan način prijave sumnju na nuspojavu, priopćeno je u srijedu iz te agencije.

HALMED je među prve tri europske agencije za lijekove koje počinju s korištenjem aplikacije za prijavljivanje sumnji na nuspojave lijekova putem pametnih telefona.

Mobilna aplikacija namijenjena je pacijentima, zdravstvenim radnicima i njegovateljima kako bi mogli izravno prijavljivati sumnje na nuspojave i pratiti sve nove informacije vezane uz lijekove, te je alternativa dosadašnjim načinima prijavljivanja, stoji u priopćenju.

Korištenjem aplikacije želi se dodatno osnažiti uključivanje pacijenata i zdravstvenih radnika u praćenje sigurnosti primjene lijekova, ali i predvoditi trend primjene novih informacijskih tehnologija u europskom farmakovigilancijskom sustavu, putem kojeg se prati sigurnosni profil lijekova.

Korisnici aplikacije mogu odabrati određene lijekove iz baze lijekova HALMED-a i pratiti novosti o njihovoj primjeni, a mogu i vidjeti prijavljene sumnje na nuspojave za svaki lijek koji ih zanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:37