ŠTO SE DOGAĐA?

Pao je WhatsApp, korisnici diljem svijeta masovno prijavljivali probleme: Ne možemo primati poruke!

WhatsApp/Ilustracija

 Heline Vanbeselaere/reporters/Sciencephoto/Profimedia/Heline Vanbeselaere/reporters/sciencephoto/profimedia
O padu Whatsappa izvješćuje i popularna online platforma DownDetector koja korisnicima pruža informacije u stvarnom vremenu

Najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka na svijetu WhatsApp nešto prije devet sati prestala je raditi, što je utjecalo na milijarde korisnika.

Aplikacija je omogućavala da se poruka utipka i pošalje, međutim, do isporuke nije dolazilo.

Korisnici diljem svijeta prijavljivali su probleme, a o padu Whatsappa izvjestila je i popularna online platforma DownDetector koja korisnicima pruža informacije u stvarnom vremenu o statusu različitih web stranica i usluga.

Problemi su potrajali nešto više od sat vremena, nakon čega je aplikacija nakratko proradila pa se ponovno srušila, a u normalnu funkciju sve se vratilo nakon 11 sati.

WhatsApp i njegova matična tvrtka Meta nisu rekli što je uzrokovalo prekid rada.

"Upoznati smo s tim da neki ljudi trenutno imaju problema sa slanjem poruka i radimo na vraćanju WhatsAppa za sve što je brže moguće", rekao je u utorak glasnogovornik tvrtke Meta Platforms, u čijem je vlasništvu WhatsApp.

Na stranici za poslovne korisnike samo su kratko izvijestili kako je ‘problem koji utječe na slanje poruka ublažen.‘

Problemi su zabilježeni diljem Europe, pa tako i u Hrvatskoj.

Korisnici širom Indije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Južne Afrike i Azije prijavili su probleme sa slanjem i primanjem poruka i videa.

Downdetector navodi da je više od 11.000 korisnika diljem Indije prijavilo prekide rada, u Ujedinjenom Kraljevstvu 68.000 korisnika i 19.000 u Singapuru oko 9.50 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 05:54