PROMOCIJA

Revolucionarni Windows 7 potpuno govori hrvatski

Microsoft CEO Steve Ballmer takes the stage at the Windows 7's Launch Party in New York, October 22, 2009. Microsoft Corp. launched Windows 7 on Thursday in its most important release for more than a decade, aiming to win back customers after the disappointing Vista and strengthen its grip on the PC market. REUTERS/Shannon Stapleton (UNITED STATES BUSINESS SCI TECH)
 REUTERS
Neki tvrde da je riječ o najboljoj stvari koju je Microsoft ikada napravio, a mnogi za ‘sedmicu’ kažu da će zauvijek promijeniti odnose na tržištu

NEW YORK - Windowsi 7 danas su pušteni u prodaju, uključujući i Hrvatsku, a to je prvi novi operativni sustav koji dolazi iz Microsofta nakon tri godine, odnosno od kada su 2007. predstavili Vistu.

Novinari Jutarnjeg uvjerili su se koliko je Microsoftu važan uspjeh Windowsa 7 u srijedu navečer u New Yorku gdje je potpuna verzija prvi put predstavljena poslovnim partnerima i medijima, dan prije nego su pušteni u prodaju.

O Windowsima 7 neki čak govore kao o najboljoj stvari koju je Microsoft ikada napravio, a mnogi “sedmicu” ocijenjuju kao revolucionarni projekt koji bi mogao zauvijek promijeniti odnose na tržištu.

Sustav je potpuno lokalizirani na hrvatski jezik, ali i obogaćeni nekim lokalnim dodacima. Tako će primjerice u Windows Media Player biti integrirana domaća radiopostaja Antena.

8 razloga za kupnju ‘sedmice’



* Korisnici Windowsa Viste imali su najviše problema s tim operacijskim sustavom pa bi im dolazak poboljšanih Windowsa sam po sebi trebao biti dovoljna motivacija za prelazak na novu verziju.

* Windowsi 7 u potpunosti su prilagođeni hrvatskom jeziku što će korisnicima omogućiti bržu i jednostavniju uporabu, a sam prelazak na novi OS odvijat će se ili putem nadogradnje postojećih Windowsa ili putem nove "čiste" instalacije.

* Windows 7, pritisnut konkurencijom, integrirao je brojne "svemirske" funkcije koje rad na računalu čine i nekoliko puta jednostavnijim.

* Uz monitor osjetljiv na dodir, korisnici Windowsa po prvi će put moći kontrolirati podatke i programe dodirom na ekran.

* Microsoft je prilikom izrade novog OS-a posebno pazio da novi Windowsi budu u kompatibilni sa ostalim uređajima koje prosječna osoba posjeduje (mobiteli, primjerice) te da prijenos informacija između računala i drugih uređaja bude lak i brz.

* Novi program znatno bolje upravlja trošenjem energije pa će tako omogućiti duže trajanje baterija prijenosnih računala.

* Korisničko sučelje novih Windowsa ispunjeno je brojnim novitetima poput opcije Shake (protresi) koja pruža ujedno koristan i zabavan pristup korištenju programa i manipulaciji podataka na računalu.

* Najvažnije postavke više nisu "razbacane" po raznim dijelovima programa nego se čitavim sustavom upravlja iz jedne točke, a manipulacija fotografijama i filmovima u potpunosti je pojednostavljena. (priredio N. Grbačić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:25