Sigurnosna greška: Procurili podaci o vlasnicima iPada

 AFP
E-mail adrese 114.000 vlasnika iPada bile javno dostupne

Propusti u mreži mobilnog providera u Americi AT&T omogućili su tvrtki Goatse Security koja se bavi sigurnosnim problemima da dođe do podataka čak 114 tisuća vlasnika iPada.

Detalji tisuća vojnih časnika, političkih savjetnika, šefova raznih medijski kuća i moćnih poslovnjaka koji posjeduju iPad našli su se na popisu koji je Goatse Security uspjela izvući iz sustava AT&T-a nakon što su pronašli rupu u sigurnosti mreže. Među onima koji se nalaze na popisu filmski mogul Harvey Weinstein, gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg te visoki dužnosnik u Bijeloj kući Rahm Emanuel.

AT&T je obaviješten o spornom propustu, nakon čega su zatvorili pristup podacima svojih korisnika. Međutim, vjeruje se da su neke treće strane uspjele do sada doći do detalja detalja 114 tisuća korisnika, koji uključuju e-mail adrese, te ICCID broj koji se koristi za identifikaciju SIM kartica.

" AT&T se ispričava svim korisnima iPada. Jedina informacija koja se mogla dobiti ICCID broja jest e-mail adresa kojom je registriran. Problem je ispravljen u utorak,“ stoji u službenom prioćenju tvrtke AT&T, „Nastavljamo s istragom te ćemo obavijestiti sve korisnike čiji su e-mail adrese ugrožene. Za sada nemamo informaciju da je netko do tih adresa zaista i došao.“

Apple je prije dva tjedna objavio kako je u nepuna dva mjeseca prodao dva milijuna iPada. Raspon cijene najjeftinije wi-fi verzije varira od 499 dolara u SAD-u do 620 dolara za isti model u Britaniji (16GB). Cijena ovog modela su u Kanadi 520, u Japanu 536 i u Australiji 533 američka dolara

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:41