FIFA 19

SVJETSKI SMO DOPRVACI, A NEMA NAS U NAJPOPULARNIJOJ NOGOMETNOJ VIDEO IGRI Iz HNS-a kažu da nisu uspjeli postići zadovoljavajući dogovor s proizvođačem

Luka Modrić u duelu s N'Golom Kanteom u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji
 Damir Sagolj / REUTERS

Ljubitelji virtualnog nogometa niti u novom izdanju popularne video igre FIFA tvrtke Electronic Arts (EA) neće moći zaigrati kao "Vatreni", piše Eurogamer.

Prema pisanju Eurogamera, Hrvatski nogometni savez (HNS) i podružnica Electronic Artsa EA Sports ne mogu postići dogovor oko licence, odnosno visine novčane naknade za prava na hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

"Hrvatska nije u FIFA-i 19 jer se HNS i EA nisu mogli postići dogovor s kojim bi obje strane bile zadovoljne", rekao je za Eurogamer glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak. "(HNS) evidetno svjetske doprvake za koje nastupa najbolji svjetski nogometaš 2018. godine (Luka Modrić) vrednuje više od EA i nastavit ćemo štititi vrijednost i imidž hrvatske reprezentacije i njezinih igrača."

Pacak kaže da HNS razumije da su ljubitelji video igara razočarani te da se nadaju da će se ova situacija u budućnosti riješiti. "Mi smo otvoreni za razgovor i nadamo se da će EA poslušati želje svojih igrača koji u FIFA-i žele zaigrati s 'Vatrenima'", dodao je.

Eurogamer navodi da su neke hrvatske novine 2012. godine pisale da je EA za prava na "Vatrene" nudio 100 tisuća eura. Predsjednik HNS-a Davor Šuker tada je navodno tu ponudu odbio.

EA probleme s licenciranjem ima i u slučaju brazilske nogometne reprezentacije. Naime, ta je reprezentacija prisutna u FIFA-i 19 sa svojim autentičnim dresovima i grbom njihovog nogometnog saveza, međutim svi igrači osim Neymara nose izmišljena imena.

Pokušali smo stupiti u kontakt s glasnogovornikom HNS-a Packom i HNS-ovim uredom u Ulici grada Vukovara u Zagrebu radi dodatnog pojašnjenja okolnosti ovog slučaja, međutim nismo ih uspjeli dobiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:06